10 jaar geleden was trouwen anders, maar niet minder leuk volgens Dennis en Corin

Dennis (43) en Corin (33) zijn al tien jaar getrouwd, en houden nog steeds heel veel van elkaar. Dennis, die DJ is en oprichter van ID-DJ Entertainment doet inmiddels veel meer dan alleen plaatjes draaien op onder andere bruiloften. Vandaag vertelt hij over hun bruiloft.

Lees ook: Wat doet een ceremoniemeester en heb jij die nodig? Met ceremoniemeester checklist!

Geen romantisch aanzoek

Corin en Dennis leerden elkaar kennen in de kroeg in Nijkerk waar Corin destijds werkte. Al na een half jaar besloot het stel zich te verloven, ze hadden namelijk wel zin in een goed feestje. Anderhalf jaar later, op 24 mei 2007 stapten zij in het huwelijksbootje. Op een donderdag in mei, want dat wilde Corin graag. ‘Goede keuze, want we hadden fantastisch zomerweer.’ Zegt Dennis.

10 jaar geleden was trouwen anders
Credits: Robert Koelewijn, Studio Nijkerk

10 jaar geleden was alles anders

Tegenwoordig is het normaal om je getuigen, ceremoniemeester en bruidsmeisjes op een grappige manier te vragen. Dat was tien jaar geleden nog niet zo. Ook is het nu veel normaler om bruidsmeisjes te hebben, dan dat tien jaar geleden was. Wel had het paar twee bruidsjonkers, van 5 en 7 jaar. Een themabruiloft hadden Corin en Dennis niet, het ging hen vooral om het hebben van een gezellige en relaxte dag.

Geen budget

Dennis en Corin stelden geen budget vast voor de bruiloft, maar uiteindelijk vielen de kosten hen erg mee. Het trouwpak en de trouwjurk kregen ze van hun ouders en de auto werd verzorgd door een vriend. Ook de muziek werd verzorgd door vrienden en bekenden. En de locatie? Dat was het café waar het paar elkaar ontmoet had, en waar Corin nog steeds werkte.

Het paar was de eerste binnen hun familie dat niet trouwde in de kerk. Zij trouwden op het stadhuis, waar hun vriend de trouwambtenaar was. Voor het paar naar het stadhuis ging hadden zij hun fotoshoot, die door heel Nijkerk plaatsvond. Van het strand, naar de fontein, in het centrum én bij de kroeg werden foto’s gemaakt. Na een lunch bij de ouders van Corin in de tuin vertrok de stoet naar het stadhuis.

10 jaar geleden was trouwen anders
Credits: Robert Koelewijn, Studio Nijkerk

Een groot feest

Na de ceremonie op het stadhuis vertrok het gezelschap, bestaande uit ongeveer 54 gasten, naar het café voor taart en champagne. Ook het buffet en het avondfeest vonden op deze locatie plaats. In de avond vierden Dennis en Corin samen met zo’n 180 gasten feest ter ere van hun liefde. Tijdens het feest waren ook een aantal kinderen (die inmiddels volwassen waren) waar Corin vroeger op had gepast.

Tips van Dennis

Dennis zou achteraf gezien niets anders doen. ‘Het was een geweldige dag. Prachtig weer, relaxte sfeer, geen gehaast, lekker eten en een topfeest!’ Wel heeft hij nog tips voor aankomende bruidsparen: ‘Maak je vooral niet te druk over de planning en de dag zelf en zeker niet over de details. Geniet! De dag is zo voorbij. En als je voor een knalfeest gaat: beperk dan de stukjes. Laat deze doen voor de aanvang van het feest óf voor de openingsdans. Daarmee voorkom je dat jullie feest stilvalt. En nog een toptip: zeg in jullie speech (of laat de ceremoniemeester/dj zeggen) dat gasten jullie geen handje meer hoeven te geven bij het weggaan. Dat kost je anders echt de halve avond.’

10 jaar geleden was trouwen anders
Credits: Robert Koelewijn, Studio Nijkerk

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.