5 extravagante dingen die je kunt doen wanneer je geen trouwbudget hebt

De meeste mensen sparen een behoorlijke tijd voor hun bruiloft. Niet zo gek ook, want het kost best veel geld. Ben je 1 van de gelukkigen die een ruim budget, of misschien zelfs géén budget heeft? Dan kun je helemaal los gaan op het plannen van je bruiloft. En deze extravagante dingen kun je doen wanneer je geen trouwbudget hebt.

Verlovingsfeest

Elke gelegenheid kun je inzetten om een feest te geven. Zo zie je tegenwoordig steeds vaker babyshowers, een gender reveal party en je kunt natuurlijk ook een verlovingsfeest geven. Veel stellen kiezen ervoor om dit niet te doen, want er is ook al een vrijgezellenfeest en natuurlijk de bruiloft. Maar als je een ruim budget hebt kun je ervoor kiezen om jullie verloving bekend te maken door middel van een feest.

En hoef je geen rekening te houden met een budget, ga dan écht extravagant. Huur een zaal af, laat deze mooi aankleden door een stylist en kies voor een ijssculptuur van jullie samen. Om de mensen die niet uitgenodigd zijn op het feest ook op de hoogte te brengen van jullie verloving doe je ook nog een originele fotoshoot, zodat jullie de foto’s kunnen delen op social media.

trouwbudget

Matching outfits voor je bruidsmeisjes

In Nederland (en België) is het nog steeds meer gewoonte om voor bruidskinderen te gaan dan voor bruidsmeisjes. Toch zie je volwassen bruidsmeisjes steeds vaker op Nederlandse en Belgische bruiloften. En het is dan ook wel gaaf om ze allemaal dezelfde jurk te laten dragen.

Niet alle bruidsmeisjes zullen ervoor openstaan om zelf hun jurk te moeten betalen. Zeker niet als het een jurk is die ze zelf anders niet uit zouden hebben gekozen en die ze niet echt vaker kunnen dragen. Als je een ruim budget hebt kun je ervoor kiezen om de jurken van je bruidsmeisjes gedeeltelijk of helemaal te betalen. Zo heb jij precies wat je wilt op je bruiloft en kunnen je bruidsmeisjes zich concentreren op hun belangrijkste taak: het helpen van de bruid.

Grote bruidstaart

Een grote bruidstaart is prachtig voor de foto’s en kan net voor dat beetje extra zorgen op jullie grote dag. Bovendien kan de bruidstaart, gemaakt door een expert echt énorm lekker smaken. Maar daar staat tegenover dat bruidstaarten vaak best prijzig zijn. Helemaal als je een grote groep gasten hebt, die natuurlijk allemaal een stukje van die heerlijke taart willen proeven.

Heb jij geen trouwbudget, dan zou ik zeker niet besparen op de bruidstaart. Wist je trouwens dat er ook hele leuke alternatieven zijn voor een originele bruidstaart? Denk bijvoorbeeld aan de donut wall, of cupcakes.

Champagne bij het toastmoment

Echt champagne is prijzig, en niet iedereen kan ervan genieten. Zelf ben ik ook niet helemaal weg van de smaak van champagne, alhoewel het met elk glas beter smaakt ;). Toch is het wel feestelijk om te toasten met champagne en als je geen rekening hoeft te houden met een trouwbudget, dan is het zeker het overwegen waard.

Veel bloemstukken/centerpieces

Zeg nou eerlijk, bloemen geven een bruiloft net dat beetje extra ‘mmpff’ als je snapt wat ik bedoel. Het lastige is wel dat bloemen enorm duur zijn en een groot gat kunnen slaan in je trouwbudget. Bovendien blijven ze niet lang goed en kun je er dus niet van blijven genieten. Met een ruim budget is het echter absoluut wel de moeite waard om ook de zaal aan te kleden met bloemen. Het ruikt heerlijk én het ziet er super gaaf uit.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.