5 keer waarom jij moet kiezen voor een beach wedding

Wij zijn net weer terug van vakantie, iets waar ik nog niet eerder iets over verteld heb op mijn blog. Een paar maanden geleden maakte ik wel bekend dat wij binnenkort op vakantie zouden gaan, maar ik durfde niet te laten weten wanneer dat precies was. Je bent toch een week weg van huis, en alhoewel ik echt geen interessante spullen in huis heb weten dieven dat niet van tevoren.

Maar goed, het op vakantie gaan inspireerde mij tot het schrijven van dit artikel. Want wat is er nou heerlijker dan een beach wedding op een prachtig strand (in eventueel een zonnig land).

1. Omdat het zo romantisch is

Een beach wedding staat hoog op mijn lijstje (samen met de festivalbruiloft). Ik zie zo’n romantische strand bruiloft altijd voor me met een prachtig prieeltje, de zon die in de zee zakt en gillende zeemeeuwen op de achtergrond. Iedereen op blote voeten, en prachtig weer.

Bovendien vind ik het idee dat je op je eigen eilandje zit heerlijk. Dat heb je ook bij de festival bruiloft, waar je ook een eigen locatie kan bepalen.

beach wedding

2. Luchtige trouwjurk

De meeste trouwjurken zijn vrij zwaar en bestaan soms uit veel lagen. Dat kan heel mooi zijn, maar past minder goed bij een beach wedding. Wat hier juist wel heel goed bij past is een luchtige jurk die best een heel klein beetje casual mag zijn.

3. Blote voeten!

Misschien wel het allerlekkerste van een beach wedding is dat je geen hoge hakken draagt. Met die hakken zak je immers toch weg in het zand, dus blote voeten of slippers zijn het beste. En wat is er nou lekkerder dan met je tenen in het zand? En geen pijn in je voeten vanwege die killerheels natuurlijk, dat is ook wel erg lekker.

Denk er wel aan om ‘s avonds een dansvloer neer te leggen voor het feest. Of houd het feest in een beach club.

4. BBQ

Ben je niet zo van een zittend diner? Dan is een barbecue op jullie grote dag een perfect idee. En waar kun je beter een barbecue organiseren dan op het strand?

beach wedding

Vroeger gingen wij met mooi weer altijd naar het strand bij Lith met de boot. Daar bleven we een nachtje liggen en ‘s avonds ging dan de barbecue aan. Barbeknoeien, zoals mijn vader dat altijd zei. En wij maar de hele dag op zoek naar hout voor het kampvuur dat we daarna altijd aanstaken. Ik heb hele goede herinneringen aan die tijd, geweldig was dat.

Bovendien is het organiseren van een barbecue over het algemeen een stukje goedkoper dan een normaal diner. Bonuspunten!

5. Marine thema

Ik ben een botenmeisje, dat wisten jullie misschien al. Het lijkt mij dan ook erg gaaf om dat door te voeren in je bruiloft, en dat kan helemaal als je op het strand trouwt. Denk aan ankers, zeilbootjes, knopen, zeesterren en meeuwen.

En don’t worry, ik haat je niet als je nu kiest voor een marine thema hoor. Alleen maar een beetje 😉

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.