5 nummers voor een mooie openingsdans

Hoe moeilijk is het om een openingsnummer te kiezen? Nou, heel moeilijk. Want vaak heeft een stel heel veel eisen aan het nummer dat zij willen gebruiken voor hun openingsdans.

Er moet een betekenis achter zitten, het nummer mag niet te snel, of juist niet te langzaam zijn. Bovendien moet het een nummer zijn dat jullie beiden leuk vinden én moet er wel op te dansen zijn. Lastig dus.

Moet een openingsdans?

Mijn wederhelft houdt écht niet van dansen en vindt een openingsdans dan ook de grootste onzin. En natuurlijk is een openingsdans geen verplicht nummer. Dus als jullie er allebei niet van houden, voel je dan vooral niet verplicht om een openingsdans te doen. Het moet immers wel bij jullie passen, en jullie moeten het leuk vinden om het middelpunt van de aandacht te zijn.

openingsdans

Choreografie of schuifelen?

Veel stellen nemen een aantal lessen voor dé grote dag. Maar het leren van een choreografie kan lastig zijn, zeker als je twee linkerbenen hebt. Bovendien kan het net zo romantisch zijn om langzaam te schuifelen. Waar kiezen jullie voor?

Een mooie openingsdans

Loves 2 Love ging op onderzoek uit en zette 5 nummers voor een mooie openingsdans voor je op een rij. Welk nummer zou jij willen gebruiken voor de openingsdans van je bruiloft?

  1. Ed Sheeran – Perfect
  2. Christina Perri – A thousand years
  3. Bruno Mars – Marry you
  4. Grease – You’re the one that I want
  5. Ruth Jacot – Leun op mij

openingsdans

Nummers mixen

Maak jij gebruik van een dj? Dan kun je hem ook vragen of hij twee nummers in elkaar wilt mixen. Zo kun je beginnen met een rustig nummer, en halverwege ineens over gaan naar een snel nummer. Dat brengt de sfeer er ook meteen goed in voor de rest van de avond. De avond is immers pas net begonnen.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.