5 Problemen bij het organiseren van een herfstbruiloft (en waarom je het tóch moet doen!)

Het trouwseizoen is weer bijna voorbij, en van het lekkere weer nemen we ook langzaam afscheid. Desondanks zijn er ook veel stellen die trouwen in de herfst, omdat het veel voordelen kan hebben. Zo is het huren van een locatie vaak goedkoper, zijn de herfstkleuren in de natuur echt prachtig en het is niet zo zweterig warm. De hele avond dansen wordt op die manier natuurlijk een stuk prettiger. Maar er zijn ook een aantal problemen waar je tegenaan kunt lopen bij het organiseren van een herfstbruiloft.

Lees ook: 12 x ideeën voor de aankleding van je bruiloft

1. Het weer

In Nederland kan het weer in elk jaargetijde onbetrouwbaar zijn, maar zeker in de herfst is dat zo. Een buitenbruiloft is misschien iets minder geschikt in dit jaargetijde en regen is zo maar een optie op je trouwdag. Alhoewel je ook blij verrast kunt zijn door het weer, helaas is dat weer iets wat  van tevoren nooit vast te leggen is. Ben jij niet bang aangelegd en vind je het geen probleem om je bruiloft binnen te vieren? Dan is een herfstbruiloft wel heel bijzonder om te organiseren.

2. Zonsondergang

Fotografen noemen het moment dat de zon onder gaat vaak ‘the golden hour’. Een prachtig moment om foto’s te maken, ook in de herfst. Met al die prachtige kleuren in de natuur, dat worden absoluut mooie foto’s. Als je er tenminste wel aan denkt dat de zonsondergang in de herfst een stukje vroeger plaatsvindt dan in de zomer. Bekijk dat van tevoren goed, zodat je het magische moment waarop de zon langzaam ondergaat niet mist.

herfstbruiloft

3. Houd rekening met de vakantie (of juist niet)

In oktober heb je de herfstvakantie, waar veel gezinnen dankbaar gebruik van maken om een weekje weg te gaan. Wil jij dat iedereen aanwezig kan zijn bij jouw herfstbruiloft? Wees er dan vroeg bij met de uitnodigingen, zodat niemand een vakantie kan boeken. Of plan om de vakantie heen, dat kan natuurlijk ook.

Naast de vakantie is iedereen sowieso vaak vrij druk in het najaar. De vakanties zijn weer voorbij en iedereen zet net even dat extra tandje bij op het werk. Ook in de weekenden wordt er vaak veel gepland, maar je gasten houden vast graag rekening met jullie bruiloft.

4. Verlichting

Misschien wist je het al wel, maar ik ben gek op een mooie aankleding van je bruiloft. Ik word enthousiast van een mooie festivalbruiloft, een bruiloft met veel DIY’s of een herfstbruiloft met veel verlichting. Omdat het in de herfst vroeg donker wordt is dat ook nog eens handig om niet compleet in het donker te zitten. Wie houdt er nou niet van sfeervolle verlichting?

5. Onverwachte kou

In het najaar kan het soms onverwachts koud zijn. En daar zijn je gasten wellicht niet helemaal op voorbereid. Maak ze blij door een grote mand met dekentjes neer te zetten, of een leuke bar waar gasten hun eigen chocolademelk kunnen maken. Jij een gave aankleding op je herfstbruiloft, zij hebben het heerlijk warm terwijl het buiten koud is.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.