3 tips om je beter te voelen als je niet lekker in je vel zit

De oplettende lezer is het misschien al opgevallen, de laatste week is er weinig verschenen op Loves 2 Love. Dat heeft alles te maken met het feit dat ik even helemaal niet lekker in mijn vel zat en besloot wat tijd voor mezelf te nemen. Echt tijd voor mezelf nemen vond ik dan ook weer lastig, dus het compromis is een week geworden.

Kort geleden schreef ik al wat ik zou doen als ik geen blog had, hoe anders mijn leven dan zou zijn. De afgelopen weken merkte ik steeds vaker dat ik, wanneer ik thuis kwam, mijn computer niet open klapte. Ik plofte op de bank neer, trok een deken over me heen en keek een stuk of 20 films. Nu denk je misschien: Dat is lekker! Nou, zo voelde het toch niet helemaal.

Waarom ik niet lekker in mijn vel zit

Dat ik niet lekker in mijn vel zit heeft verschillende redenen. Zo hebben we een lastige start met onze hond Hummer, die verlatingsangst heeft. Daarnaast ben ik erg druk in mijn hoofd, waardoor ik me soms even geen raad weet met mezelf. En als kers op de taart verlies ik mijn baan, wat natuurlijk ook niet echt lekker voelt.

Het is oké om je rot te voelen

Alles bij elkaar zorgde dat ervoor dat ik vorige week woensdag bijna de hele dag op de bank heb gelegen en me niet fijn voelde. Er kwam niets uit mijn handen, ik wilde alleen maar liggen en kon mezelf er niet eens toe zetten om mijn laptop open te klappen en een artikel te tikken. Ook andere dingen waar ik normaal gesproken blij van word, maakten me nu niet gelukkig.

Je draai niet kunnen vinden en gewoon niet goed in je vel zitten voelt enorm vervelend. Ik word er vaak na een dag al gek van, laat staan wanneer het langer duurt. Vorige week besloot ik, na veel strijd, toe te geven aan het rotgevoel. Ik besefte me: dit is oké. Ik mag me ook best eens een dagje (of meerdere dagen) niet fijn voelen en even pauze nemen. Maar natuurlijk wilde ik er wel wat aan doen om me na die pauze beter te voelen. En dat probeerde ik op de volgende manieren.

niet lekker in je vel

Tip 1: kijk een zielige film

Ik zette film nummer 200 aan en koos daarbij bewust voor een zielige film. Dat doe ik vaker als ik niet lekker in mijn vel zit. Mensen die mij kennen weten dat ik al bij een zielige reclame mee kan gaan zitten huilen (alhoewel mijn moeder me laatst wel een keer raar aan keek toen ik begon te huilen bij een reclame en vervolgens vroeg of alles wel goed ging). Een zielige film is voor mij een manier om even heerlijk mee te huilen met het karakter in die film.

Over het algemeen voel ik me altijd een stuk beter als ik even lekker mee gejankt heb en de film daarna met een sisser afloopt. Helaas werkte dat nu niet zo en moest ik op zoek naar een andere manier om me beter te voelen.

Tip 2: ga een flink stuk wandelen

Omdat we nu een hondje hebben wat regelmatig even zijn behoefte moet doen kon ik niet anders dan met hem gaan wandelen. Ik besloot om er meteen een lange wandeling van te maken, aangezien het heerlijk weer was. De frisse lucht en het warme zonnetje op een koude dag deden me goed en voor ik het wist was ik al bijna een uur aan het lopen.

Het wandelen is niet alleen goed voor mijn gezondheid, het geeft ook de mogelijkheid om alles waar je zo druk mee bezig bent eens rustig te overdenken. En te bedenken of je met alles écht zo druk bezig moet zijn.

Tip 3: probeer je niet beter te voelen met behulp van comfort food

Nou wil ik niet zeggen dat het niet oké is om eens een keer een reep chocolade achterover te slaan als je niet lekker in je vel zit, maar bij mij persoonlijk werkt dat juist averechts. Wanneer ik me rot voel en comfort food naar binnen ga werken, voel ik me nog rotter omdat ik graag zo gezond mogelijk wil eten. In plaats van helpen doet het dus juist het tegenovergestelde. ‘s Avonds maakte ik dus een heerlijk soepje met veel groenten erin en dat zorgde ervoor dat ik me ook weer iets beter voelde.

Blijf er niet in hangen

Natuurlijk zorgden al deze dingen er niet voor dat mijn rotgevoel ineens weg was, maar wel dat het voor mij weer makkelijker werd om er iets mee te doen. Ik kreeg weer energie om aan de slag te gaan met alle projecten waar ik op het moment mee bezig ben (zoals BlogBosses bijvoorbeeld; waarmee we evenementen organiseren voor bloggers) en ik kon alles weer met wat meer enthousiasme bekijken.

4 gedachten over “3 tips om je beter te voelen als je niet lekker in je vel zit

  1. Wat vervelend nu dat je jezo voelt komt me wel bekend voor , net een soort mama geworden, praat met een psycholoog het is een hele ommezwaai in jullie leven. Liefs Els😘

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.