5 tips om je relatie spannend te houden

Als je net bij elkaar bent wil je elkaar constant de kleren van het lijf scheuren en is het kijken van een film samen al een spannende date. Maar hoe langer je bij elkaar bent, hoe gewoner alles wordt. Vriendlief en ik wonen al bijna 6 jaar samen en als we nu samen een film kijken is het maar de vraag wie als eerste in slaap valt. Of ik ben ondertussen druk aan het typen op mijn laptop, want er moet nog een artikel verschijnen. Toch zijn er ook na een lange tijd nog genoeg tips om je relatie spannend te houden. Zoals deze 5.

Lees ook: Als je een lange relatie hebt, dan herken je dit zeker!

1. Zorg voor jezelf (en je uiterlijk!)

Leer je elkaar net kennen, dan zorg je ervoor dat je haar leuk zit als je elkaar ziet. En dat je oksels geschoren zijn. Misschien doe je wel regelmatig een maskertje op om je huid mooi te houden en lak je meteen ook even je nagels. Maar hoe langer je samen bent, hoe meer dat er soms bij in kan schieten. Vergeten make up op te doen? Ach, hij heeft je toch al zonder gezien.

Ook als je al langer bij elkaar bent is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Het maakt jou blij (halloooo dagjes sauna met een vriendin!) en het is voor je partner ook leuk als je 1. blij bent en 2. er mooi uitziet.

tips om je relatie spannend te houden

2. Waardeer elkaar en geef oprechte complimenten

In het begin vertel je elkaar vast wel af en toe (of juist heel vaak) dat je van elkaar houdt. Of dat je partner er zo goed uit ziet in dat overhemd/die jurk. Dat je het waardeert dat je partner zo lekker gekookt heeft of dat alle afwas al gedaan is als je thuiskomt. Het is heel goed mogelijk dat die complimentjes op den duur een beetje vergeten worden, terwijl ze juist zo belangrijk zijn. Een oprecht compliment geeft de ander een goed gevoel en dat is natuurlijk altijd goed om te hebben!

3. Je hoeft niet altijd bij elkaar te zijn (maar doe wel regelmatig wat samen)

Vriendlief en ik doen regelmatig dingen apart van elkaar en dat vinden we allebei erg fijn. Als we allebei een druk weekend hebben vraag ik hem wel eens of hij het niet erg vindt. Standaard krijg ik dan het antwoord: ‘Ik lig vanavond gewoon weer naast je in bed hoor.’ En daar heeft hij helemaal gelijk in. Ik vind het heerlijk om samen wat met vriendinnen te kunnen doen zonder erover na te moeten denken dat ik iets zonder vriendlief doe. Zoals lekker samen naar de sauna (past ook mooi meteen bij punt 1!) of een middagje high-tea met de meiden.

Maar we maken ook tijd om samen dingen te gaan doen. Een dagje dierentuin, naar de film of gewoon een stukje wandelen. Op die manier hebben we ook aandacht voor elkaar, buiten de thuissituatie. Want ik geef het eerlijk toe: thuis staat vaak de televisie, computer of telefoon aan en dan is de aandacht verdeeld over de schermen in plaats van op elkaar gericht.

tips om je relatie spannend te houden

4. Wees duidelijk in wat jij wilt

En dan doel ik niet op de eeuwige ‘wat gaan we eten’ strijd, want heel eerlijk gezegd: dat heeft iedereen. Nee ik doel meer op fantasieën en wensen die jij misschien hebt. Je hebt al lang een relatie en bent op zoek naar tips, anders was je niet op deze pagina terecht gekomen. Hoe spannend het ook kan zijn om je partner te vertellen over je fantasieën en wensen, bedenk dat jullie al jaren bij elkaar zijn en je je partner kunt vertrouwen. Jullie zijn immers niet voor niets al zo lang bij elkaar, jullie delen alles met elkaar. En wie weet heeft je partner ook wel wensen die hij nu pas durft uit te spreken.

5. Maak tijd voor elkaar

Maak tijd om naar elkaar te luisteren. Bijvoorbeeld als je partner een lange drukke dag heeft gehad en hier graag over wil vertellen, maar plan bijvoorbeeld ook tijd in om met elkaar naar bed te gaan. Vooral wanneer er eenmaal kinderen zijn kan de drukte van de dag ervoor zorgen dat jullie weinig tijd hebben voor elkaar. Des te belangrijker om dit af en toe in te plannen!

tips om je relatie spannend te houden

Een lange relatie spannend houden

Is dus best te doen dankzij deze tips. Het vergt wat planning en over sommige dingen moet je misschien wat meer nadenken, maar dan is het absoluut haalbaar. Bovendien heeft een lange relatie veel voordelen. Wat zijn jouw tips om een lange relatie spannend te houden?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.