5 Tips om je partner ten huwelijk te vragen + leuke ideeën!

Na misschien wel lang wikken en wegen weet je het zeker, je wilt je partner ten huwelijk vragen. Maar hoe dan? Ga je voor romantisch, stoer, groots of juist klein? Allemaal beslissingen die je maakt op basis van wat jij wilt en wat jij denkt dat je partner wilt. Jij kent haar ten slotte het beste.

Vandaag geef ik je vijf tips om jouw aanzoek het meest memorabele aanzoek ooit te maken.

1. Bedenk wat je partner leuk vindt

Het is misschien wel belangrijk dat jij je aanzoek leuk vindt, maar het is zeker zo belangrijk dat zij het fantastisch vindt. Bedenk dus wat zij leuk, als haar partner weet jij waar zij van houdt. Misschien heeft ze al wat hints gegeven (zoals ik, helaas werkte dat niet 😉 ) of kun je als je het echt niet weet haar beste vriendin inschakelen voor hulp.

Ben jij niet zo van de romantische aanzoeken? Dan weet zij dat heus ook wel, en zal ze het echt niet erg vinden als je geen wit paard hebt geregeld om als prins op het witte paard aan te komen rijden. Je mag best buiten je comfortzone gaan, maar kies wel iets waar jij óók happy van wordt.

partner ten huwelijk vragen

2. Bedaar je zenuwen

Het doen van een aanzoek is ontzettend spannend. Misschien weet je wel dat ze ja gaat zeggen, misschien ben je bang dat ze toch nee zegt. Zorg er in ieder geval voor dat je niet te lang wacht, als je eenmaal hebt besloten dat je haar wilt vragen. Koop de ring (tenzij je die samen met haar wilt uitzoeken) en prik een datum om haar te vragen.

Heb je een aanzoek wat veel voorbereiding vergt? Stort je daar dan op, ook dat helpt tegen de zenuwen. Let goed op dat je zenuwen niet te erg door sijpelen in het normale leven, want dat valt op. In het ergste geval is het geen verrassing meer, en dat zou jammer zijn.

3. Studeer je tekst niet volledig in

Natuurlijk wil je haar vertellen hoeveel ze voor jou betekent, en misschien heb je daarvoor een heel verhaal op papier gezet dat je graag wilt vertellen. Maar leer dit niet helemaal uit je hoofd, want dan kun je er vaak niet zo veel emotie in leggen als je zou willen. Je kunt zeker wel globaal bedenken wat je wilt zeggen, maar spreek vanuit je hart en studeer het niet volledig in. Je zult zien dat je daar haar hart mee verovert.

partner ten huwelijk vragen

4. Vraag om haar hand bij je schoonvader

Ik ben misschien mega ouderwets, maar ik hecht er veel waarde aan als mijn vent eerst om mijn hand vraagt bij mijn vader. Bovendien vind ik het getuigen van een stukje respect richting je schoonvader als je dit doet.

Benadruk wel even bij je schoonouders dat ze dit écht geheim moeten houden. Het zou niet leuk zijn als zij de verrassing verpesten.

5. Bedenk je dat het ‘perfecte aanzoek’ niet bestaat

Jij streeft naar een perfect huwelijksaanzoek, en dat mag. Maar maak jezelf niet gek over kleine dingetjes die er fout kunnen gaan. Zelfs al valt je hele huwelijksaanzoek in het water, omdat het toetje waar de ring in zit bij de buurvrouw op tafel beland (ik noem maar wat), maak je er niet te druk om. Later kunnen jullie hier alleen maar om lachen, en hebben jullie een leuke anekdote voor op de bruiloft.

partner ten huwelijk vragen

Ideeën voor een aanzoek

Een beetje hulp bij het bedenken van een aanzoek is altijd welkom, daarom heb ik een paar ideeën op een rijtje gezet.

  • Schakel een karikatuur tekenaar in en laat hem jullie tekenen. Boven jouw personage kan hij een praatwolkje met de vraag ‘Wil je met me trouwen?’ tekenen.
  • Vroeger verzorgde ik nog wel eens een speurtocht door het huis, met aan het einde dan het cadeautje voor mijn moeder/vader/broertje. Zo’n speurtocht kun je ook uitzetten voor je vriendin, waar jij dan aan het einde op haar wacht met een prachtig aanzoek.
  • Ook thuis kun je heel romantisch een aanzoek doen. Creëer bijvoorbeeld een pad met waxinelichtjes en/of rozenblaadjes naar de plek waar jij op haar staat te wachten.
  • Willen jullie voor een huisdier gaan? Schaf dan de puppy/het konijn/de kitten aan en hang de ring om het halsbandje. Dubbele verrassing!
  • Op zoek naar een heel bijzonder aanzoek? Maak een flashmob, samen met familie en vrienden waarmee je haar verrast.
  • Als jullie echte feestbeesten zijn, kun je proberen te regelen om een microfoon te pakken te krijgen. Laat jullie liedje draaien en ga voor haar op je knieën.
  • Fans van de natuur? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om midden in het bos een tijdlijn te maken met allemaal foto’s van jullie. Neem haar mee naar deze plek, en terwijl zij zich verrast voelt door al deze mooie foto’s vraag jij haar.

Ben jij al verloofd? Dan ben ik heel benieuwd op welke manier jij gevraagd bent. Ben je nog niet verloofd? Schuif dan dit lijstje maar eens onder de ogen van je partner, misschien helpt het wel 😉 .

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.