7 keer de leukste aankleding voor je bruiloft

Een bruiloft wordt nog leuker als de aankleding goed verzorgd is. Veel bruidsparen werken hiervoor met een kleurenschema of een bepaald thema en kiezen daar de aankleding bij. Omdat ik fan ben van inspiratie heb ik voor jullie 7 keer de leukste aankleding voor je bruiloft bij elkaar gezocht.

1. Confetti strooien

Traditionele aankleding voor je bruiloft is het strooien van confetti. Tegenwoordig mag je helaas niet meer bij elke locatie confetti strooien, waardoor je in sommige gevallen op zoek moet naar een meer duurzaam alternatief. Zoals gedroogde bloemblaadjes!

De volgende keuze is dan hoe je de bloemblaadjes onder je gasten verspreid. Bijvoorbeeld zoals in dit schattige emmertje hieronder. Maar je kunt er ook voor kiezen om het in zakjes te doen. Een pakkende tekst erbij en je bent klaar om te gaan.

aankleding voor je bruiloft

2. Foto’s van het bruidspaar

Voor jullie zelf en je directe omgeving is het misschien glashelder wat jullie mooiste momenten als paar waren. Maar voor een aantal gasten zal dat niet zo zijn. Een leuke aankleding voor je bruiloft is dan het plaatsen van foto’s van belangrijke momenten van jullie samen. Maar ook kinderfoto’s zijn geschikt om neer te zetten. Zet de foto’s op een ezel, hang ze aan de muur of doe het zoals in de foto hieronder.

aankleding voor je bruiloft

3. Tafelloper

Samen met al je gasten eten, of alleen met de familie die het dichtst bij jullie staat? Waar je ook voor kiest, aankleding voor je bruiloft is altijd aan te raden. Met centerpieces die bij je thema passen, of door een mooi bloemstuk te maken en op tafel te leggen. Een lange loper, van bijvoorbeeld jute, kan ook een hele mooie toevoeging zijn als aankleding.

aankleding voor je bruiloft

4. Creatief met pallets

Wist jij dat je ontzettend veel leuke dingen kunt doen met pallets? Wat dacht je van pallets versierd met lampjes en foto’s van jullie als bruidspaar? Of maak er een gastenboek van, en laat gasten een foto maken (met een camera die je ernaast op een tafeltje legt) die ze vervolgens op kunnen hangen.

Geen gastenboek? Gebruik dan een pallet als bewegwijzering. Geen gedoe met het op maat maken van plankjes en het vast timmeren op een paal. Bij deze wegwijzer hoef je alleen maar aan de slag te gaan met wat verf en je bent zo klaar.

aankleding voor je bruiloft

5. Standaard voorwerpen omtoveren

Veel bruidsparen vinden dat een bruiloft aardig aan de prijs is, en ik kan ze geen ongelijk geven. Wist je dat een bruiloft gemiddeld bijna 18.000 euro kost (meer over de kosten van een bruiloft lees je in mijn artikel ‘Hoeveel kost een bruiloft?’)? Dingen zelf maken kan bij een bruiloft veel verschil maken in de kosten. En wist je dat je daarvoor allerlei alledaagse voorwerpen kunt gebruiken? Zoals bijvoorbeeld onderstaande ladder, die versierd is met lampjes, gipskruid en enkele kaarsjes in houders. Zoals je ziet hoeven niet alle kaarsjes in dezelfde houder, als je dat niet doet geeft het juist een speels effect. Begin dus maar vast met het sparen van glazen potten, knoop er tegen de tijd van je bruiloft een touw of lint omheen en klaar is je leuke kandelaar!

aankleding voor je bruiloft

6. Hangende versiering

Als je de mogelijkheid hebt, dan is het erg leuk om hangende versiering te maken als aankleding voor je bruiloft. Dit kan niet op elke locatie, in verband met brandveiligheid. Vraag het dus altijd even na voor je aan de slag gaat met het maken van versiering.

aankleding voor je bruiloft

7. Lavendel gebruiken

Lavendel ruikt niet alleen heerlijk, het staat ook nog eens ontzettend leuk als decoratie. Bovendien kun je dit bloemetje op heel veel verschillende manieren verwerken in de aankleding voor je bruiloft. Droog het, gebruik de lavendel als centerpiece of gebruik alleen de kleine bloemetjes van de lavendel.

aankleding voor je bruiloft

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.