7 redenen waarom hij de ware is voor jou

Hoe moeilijk is het om zeker te weten dat hij de ware is voor jou? Met veel meer scheidingen nu dan 50 jaar geleden vragen sommige mensen zich ook af of zoiets als ware liefde en monogamie wel bestaat. Ik geloof in ware liefde, en dat ik die gevonden heb (kwijl, kwijl). En ik geef je 7 redenen zodat je kunt zien of jouw partner de ware is voor jou.

1. Je kunt jezelf zijn

Misschien een open deur, maar het is zo ontzettend belangrijk dat je jezelf kunt zijn. In het begin van onze relatie doen we ons graag allemaal een beetje anders voor dan we werkelijk zijn. Zo vond ik het heel moeilijk om te eten in het bijzijn van mijn wederhelft, omdat ik bang was dat hij zou denken dat ik een vreetzak was. Inmiddels wéét hij dat ik een vreetzak ben, en kan me dat niet zo veel schelen 😉 .

2. Je hoeft hem niet te controleren

Mijn eerste lange relatie eindigde met een partner die vreemdging. Dat heeft mijn zelfvertrouwen een behoorlijke deuk opgeleverd, en ik vond het erg moeilijk om weer iemand te vertrouwen. Maar mijn huidige partner gaf mij vanaf het begin het gevoel dat ik hem kon vertrouwen. En dat heeft mij niet alleen rust gegeven, maar ook het lef om me weer voor iemand open te stellen.

de ware

3. Hij is er voor je als je hem nodig hebt

Zoals jullie misschien wel weten heb ik een tijd geleden een ongeluk gehad. Dat was net voor de carnaval, en ik wilde dat vriendlief toch een beetje carnaval kon vieren. Mijn familie was constant bij me, maar wilden op den duur ook naar huis. Ik gaf aan dat ze lekker moesten gaan (want, ver rijden) en dat vriendlief toch snel thuis zou komen. Maar snel was niet snel genoeg, en ik trok het niet. Dus belde ik vriendlief in tranen op:

‘Schatje, het gaat niet. Het gaat gewoon niet.’

Gelukkig was hij al op weg naar huis en bleef hij de hele weg aan de lijn met mij. Eenmaal thuis heb ik voor mijn gevoel uren in zijn armen gehuild.

4. Hij snapt dat familie erbij hoort

Mijn wederhelft is niet zo’n familiemens. Waar ik vroeger elke week op bezoek ging bij mijn oma, doordeweeks de lunchpauzes doorbracht bij mijn tante en toen ik wat ouder werd nog steeds veel af sprak met mijn nichtje om te gaan stappen, hoeft dat voor hem niet echt. Gelukkig doet hij er ook niet moeilijk over als we wél wat met familie gaan doen. Kerst, verjaardagen en familie uitjes, het hoort er allemaal bij en hij snapt dat.

5. Je kunt elkaar vrij laten

Eén van de dingen die ik zo heerlijk vind aan onze relatie is dat we elkaar vrij kunnen laten. Wil hij een avond gaan stappen, maar is het muziek waar ik echt niet van houd? Prima, ga je toch lekker met je vrienden stappen. Wil ik naar de sauna, maar moet hij er niet aan denken om in die bloedhitte te zitten? Ga ik samen met een vriendin. Dat wil overigens niet zeggen dat je niets meer samen moet doen. Wij plannen bewust ook tijd in om samen iets te gaan doen, en dat is ook heerlijk.

de ware

6. Je kunt met hem lachen

Soms lig ik echt in een deuk om die vent van mij. Voornamelijk om de slechte grappen die ik dan maak, die hij eigenlijk helemaal niet grappig vindt (maar stiekem echt wel!). Humor is zo belangrijk binnen een relatie, en ik heb een grappige vent.

7. Hij is niet wat je verwachtte

Ik dacht nooit zo na over het type waar ik op viel, maar toch had ik nooit verwacht dat ik op een type als vriendlief zou vallen. Toen ik hem net leerde kennen (lang voordat we daadwerkelijk een relatie kregen) bleef ik een beetje op afstand. Het was een strenge, serieuze man waarvan ik niet zo goed wist wat ik ermee moest. Pas later leerde ik dat hij een hart van goud heeft.

En ondanks dat mijn toekomst nu totaal niet is wat ik ervan verwacht had, ben ik wel gelukkig. En dat is uiteindelijk toch het belangrijkste?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.