Adviezen van trouwleveranciers #1 tips van trouwfotografen

Ga jij binnenkort trouwen? Gefeliciteerd! Waarschijnlijk zie je op dit moment door de bomen even het bos niet meer. Er moet zo veel geregeld worden en waar moet je nou eigenlijk allemaal op letten?

Omdat meer tips niet altijd betere tips oplevert ging ik op zoek naar een paar van de beste leveranciers, zodat zij jou adviezen kunnen geven waar jij wat aan hebt. Ik kreeg zoveel adviezen, dat niet alles in 1 artikel paste. Daarom vandaag deel 1 van deze 3-delige serie.

Ik vroeg aan Robert van Grinsven wat zijn adviezen zijn voor jouw bruiloft. Hier komen de beste tips van trouwfotograaf Robert, zodat jij de perfecte bruiloft kunt organiseren.

Tips van trouwfotografen

Het kiezen van een trouwfotograaf kan lastig zijn. Er zijn hobbyfotografen, professionele fotografen en van alles daar tussenin. Hoe kies je nou een fotograaf die bij jullie past?

Klik en stijl heel belangrijk

Een fotograaf loopt de hele dag met je mee en de klik met de fotograaf is dus erg belangrijk. Daarnaast is de bewerking en de stijl van de foto’s een belangrijk onderdeel. Maar hoe kom je er dan achter welke stijl bij jullie past?

Robert zegt dat foto’s en stijl van bewerking je aan moeten spreken.
‘Let op de fotograaf als je op de bruiloft van iemand anders bent. Wat valt je op? Zijn er dingen die je storen aan de fotograaf, of dingen die je juist super vindt? Niet iedereen vindt hetzelfde mooi, dus probeer ook bij vrienden naar trouwfoto’s te kijken.’

Zoek op Pinterest of Instagram naar foto’s waarbij je direct ‘wauw!’ denkt. Op die manier kun je jullie stijl ontdekken. Is het romantisch, meer vintage, journalistiek of juist schitterend gestaged?

Robert van Grinsven

Zoek op verschillende manieren

Als vers verloofd stel kom je vaak op de grote trouwsites uit als je op zoek gaat naar meer informatie. Deze sites bieden vaak een overzicht van leveranciers, maar niet elke leverancier is aangesloten bij zo’n website. Robert geeft als tip: ‘Zoek op verschillende locaties, bijvoorbeeld via social media, Marktplaats en via Google. Op die manier kom je soms heel andere fotografen tegen dan degenen die aangesloten zijn bij trouw-sites. In sommige gevallen betaal je dan zelfs minder voor de fotograaf. Denk eraan: een fancy website, of een vermelding op een bekende trouw-site zegt niet alles over de fotograaf.’

Volgende week deel 2, met hierin heel veel tips van weddingplanners om jouw dag perfect te laten verlopen.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.