Als je een lange relatie hebt, dan herken je dit zeker!

Vriendlief en ik vieren in juni dat we het al 6 jaar samen rooien. Nou ja, ik vier dat. Hij is niet zo van het vieren, vindt hij onzin. Toen we net bij elkaar waren had ik een heel romantisch beeld over onze relatie. Maar dat beeld stelde ik snel bij. Heb jij een lange relatie? Dan herken je onderstaande punten vast wel.

De ruzies

Wij hebben niet vaak ruzie, maar als we dan ruzie hebben gaat het negen van de tien keer over onzin. Dat hij zijn glas niet opruimt maar in de vensterbank zet. Of dat ik het licht op zolder aan heb gelaten. Dat we allebei niet weten wat we willen eten die avond.

De gezamenlijke agenda

Waar dus ook echt alles in moet komen te staan. Dat ding is mijn leven zeg maar. Waar ik enkele jaren geleden niet dacht dat ik ooit afscheid zou kunnen nemen van mijn papieren versie zweer ik nu toch echt bij mijn mobiele variant. Alhoewel ik nog steeds wel elk jaar een papieren agenda aanschaf. Want er zijn zo veel leuke agenda’s! En tegenwoordig heb ik ook een Bullet Journal (BuJo). Ik heb een dingetje met agenda’s denk ik.

Seks met dezelfde persoon

Ja, ik gooi hem er maar gewoon even in. Ik kan me de laatste keer dat ik een andere man naakt zag niet eens herinneren. In romantische zin dan, want ik ga met enige regelmaat naar de sauna. En dat telt dus niet. Heb je al lang een relatie, dan heb je dus al heel lang seks met dezelfde persoon. Dat kan saai worden, maar ook juist heel fijn zijn. Je weet precies wat de ander fijn vindt en voelt je op je gemak bij elkaar.

‘Mijn domein’ en ‘zijn domein’

Ons huis heeft een ‘mijn domein’ en een ‘zijn domein’. De zolder is zijn gebied. Dat betekent dat ik me daar ook niet bemoei met het opruimregime en schoonmaakregime. De benedenverdieping is mijn gebied. Waar hij ook welkom is, dat dan weer wel. Maar kaarsjes, versiersels en een huge ass boekenkast in de eetkamer zijn dingen die niet weg te denken zijn uit mijn gebied. En het heerlijke is, dat we er allebei helemaal oké mee zijn.

Slapen in een groot bed

1 van de dingen waar we vrij snel in geïnvesteerd hebben was een lekker groot bed. Wij beiden hechten veel waarde aan onze nachtrust en die is nou eenmaal lekkerder als we genoeg ruimte hebben. Beste koop die we hebben gedaan. We slapen overigens wel onder 1 deken, dat dan weer wel.

Elkaar heel veel onzin sturen

Lang leve WhatsApp, waar je de grootste onzin kunt sturen. Ik stuur hem altijd slechte grappen, foto’s van schattige dieren en filmpjes met slechte humor. En het liefste doe ik dat als ik naast hem op de bank zit, zodat ik zijn reactie kan zien. Als hij me dan met een rare blik aankijkt kan ik het níet meer inhouden en ga ik helemaal stuk.

Welke dingen herken jij in je relatie?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.