Angèle en Eric wilden nooit meer trouwen, maar doen het toch

Angèle (48) en Eric (48) kennen elkaar al vanaf de lagere school. Op de middelbare school hadden ze ook al eens verkering, maar dat was niet blijvend. Jaren later vonden ze elkaar weer en wilden ze nooit meer trouwen. Nu gaan ze dat toch doen. Ze vertellen je er alles over.

Lees ook: DIY grappig bedankjes bruiloft

Highschool sweethearts

Angèle en Eric waren highschool sweethearts, maar de liefde bleef niet. Het stel ging uit elkaar en sprak elkaar jaren niet. Na elkaar heel wat jaren niet te hebben gesproken nam Eric toch weer contact op met Angèle. Volgens de kinderen van Angèle sprong de vonk meteen over, alhoewel Angèle hem geen kusje wilde geven.

‘Eric had toen een snor en ik wilde hem niet kussen. Mannen met een snor… De keer daarna had hij zijn snor afgeschoren en na de eerste zoen was het eigenlijk weer als vanouds.’

nooit meer trouwen
Angèle en Eric toen zij ongeveer 18 jaar waren.

‘Mag ik langskomen?’

Voor de eerste date van het stel plaatsvond belde Eric of hij langs mocht komen. Angèle: ‘Waarop ik tegen hem zei, je kunt beter aankomen. Praten vanuit een rijdende auto is zo moeilijk.’ Voor Angèle en Eric het wisten was er een uur voorbij en ging Eric weer op weg naar huis. ‘Maar niet voordat hij mij vroeg of we een keer samen konden gaan eten.’

Angèle, eeuwige romanticus reageerde met de zin: ‘Of we nu alleen eten, of met zijn tweeën alleen, dat maakt niets uit. Maar met zijn tweetjes is wel gezelliger.’

Trouwen, dat nooit meer

6 jaar waren Angèle en Eric samen voor ze klaar waren voor de volgende stap. ‘Over het aanzoek zelf onthul ik niets. Wat privé is, houd ik ook privé. Maar later heeft Eric me wel nog onverwachts in het openbaar gevraagd tijdens de afsluiting van het carnavalsseizoen. In 2017 was hij prins en nu wordt hij mijn koning.’

Angèle verwachtte geen aanzoek, omdat het stel een huwelijk allebei niet zo zag zitten. Maar toen Eric haar vroeg zei Angèle toch ja. Op 18 augustus 2018 geeft het paar elkaar het ja-woord en een gedeelte hiervoor is al geregeld. Angèle droomt van een romantische bruiloft en Eric van een kort en bondige bruiloft met gezellige muziek en bier.

nooit meer trouwen
Credits: Emotions vakfotografie

Een eigen trouwjurk

Op hun bruiloft mogen hun 2 hondjes en goede vrienden niet missen. Daarnaast doet Angèle veel zelf voor de bruiloft. ‘Ik maak ook zelf mijn trouwjurk.’

Ook de getuigen zijn al gevraagd, door middel van een kaart met een gedicht erop. Angèle heeft twee vrouwelijke getuigen, Eric twee mannelijke. ‘Ik moet zeggen dat de twee dames wel veel emotioneler reageerden dan de heren.’ Het stel heeft meerdere kinderen: ‘Eric heeft drie, of eigenlijk vier kinderen. Ik heb er 3, plus 2. We willen dat de kinderen gewoon genieten van de bruiloft.’

Dat genieten, dat gaat het paar doen samen met zo’n 200 gasten. Daarbij kiezen ze voor een bruiloft met het thema ‘liefde’ en de kleuren wit, zilver en een beetje legergroen. Angèle: ‘Mijn man is voor mij een rots in de branding en ik zou hem voor geen goud op de wereld meer laten gaan.’

 

Jouw verhaal ook op Loves 2 Love? Neem dan contact met me op via info@loves2love.nl

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.