Another blogging tag – alle vragen beantwoord

Het is alweer eeuwen geleden dat ik een tag invulde. Maar deze tag die ik bij collega blogger Nina tegenkwam vond ik toch wel erg leuk. Omdat ik normaal gesproken veelal blog over trouwen en trouwgerelateerde onderwerpen zijn het vragen die ik nog niet eerder beantwoordde. Wil jij alles weten over hoe dat nou zit bij Loves 2 Love? Dat vertel ik je graag!

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Ik ben erg tevreden met de layout van mijn blog. Iets wat niet altijd zo geweest is. Toen ik mijn website verhuisde besloot ik het ook eens goed te doen qua layout. Dagenlang zat ik achter mijn computertje, verschillende thema’s te bekijken. Uiteindelijk koos ik er eentje, toen vriendlief ook nog eens super romantisch aanbood om voor een thema te betalen. Maar mijn gekozen thema was gratis, dus daar heb ik geen gebruik van gemaakt. Inmiddels ben ik wel een héél mooi thema tegen gekomen, maar voorlopig houd ik het nog even bij deze layout.

Er zijn verschillende dingen aan mijn blog die ik graag zou willen veranderen. Zo streef ik altijd naar betere kwaliteit en zou ik dan ook graag een aantal artikelen herschrijven en wat meer tijd besteden aan artikelen. Ook zou ik graag meer tijd willen besteden aan het promoten van mijn blog via social media.

Doe je alles voor je blog alleen?

Ja, ik doe alles voor mijn blog alleen. Vrienden, familieleden en aanstaande bruiden zorgen voor de inspiratie, maar de rest doe ik. Dat betekent dat ik op veel vlakken dingen doe:

  • Foto’s maken (alhoewel ik ook vaak stockfoto’s gebruik)
  • Contacten onderhouden met bedrijven
  • Social media
  • Websitebeheer

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Moeilijke vraag. Ik ben nog niet met alles tevreden en kan me daar met vlagen ontzettend druk over maken. Zo zou ik mijn website graag nog wat sneller zien, artikelen beter maken en alles professionaliseren. Al met al geef ik mijn blog op dit moment een 7. Hopelijk is dit eind dit jaar opgeschroefd naar een 7.5

Verdien je geld met bloggen?

Niet iedereen begrijpt waarom ik blog. En dan zeker niet waarom ik blog over trouwen. Het is geen bevlieging, ik blog niet omdat ik zelf heel graag wil trouwen (dat wil ik wel, maar dat staat hier los van). Ik blog omdat ik het leuk vind om te schrijven en omdat dit een onderwerp is dat mij ligt. En na een jaar bijna alleen maar tijd te hebben geïnvesteerd haal ik daar nu ook af en toe wat uit en dat vind ik super tof. Zo heb ik al een paar hele leuke samenwerkingen gehad waar ik ontzettend trots op ben.

Geld verdienen is niet het belangrijkste voor mijn blog, maar het is zeker een leuke bijkomstigheid.

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel eens iets minder leuks meegemaakt door je blog?

Ik vind het zo moeilijk als mensen uitgesproken negatief reageren op mijn blog. Helaas hoort dat erbij en komt dat ook wel eens voor. Daar staan dan ook weer een hele hoop positieve reacties tegenover, dus daar houd ik me dan maar aan vast.

En nog een nadeel van bloggen vind ik dat het zoveel tijd kost. Omdat ik, als ik het doe, het dan ook goed wil doen ben ik erg veel tijd kwijt. Het eerste halfjaar publiceerde ik elke dag een artikel. Nu is dat nog 4 keer per week, wat ook een uitdaging is.

Hoe vaak wordt je blog maandelijks bekeken?

In de bloggerswereld wordt gepraat over unieke bezoekers. Bezoek jij mijn blog gedurende 1 maand elke dag, dan tel jij toch maar als 1 unieke bezoeker. Loves 2 Love heeft op dit moment maandelijks zo’n 4.500 unieke bezoekers. Daarmee val ik niet onder de categorie ‘grote blogs’, maar als je al deze mensen bij elkaar op een veld zet is het toch wel een grote groep. Samen bekeken deze bezoekers 8.300 pagina’s op Loves 2 Love.

Deze cijfers deel ik graag met jullie, omdat ik ook altijd ontzettend nieuwsgierig ben naar de cijfers van andere blogs. En als ik het van anderen wil weten, moet ik ook wel zo eerlijk zijn om het zelf te delen.

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Ik word aangetrokken door persoonlijke artikelen, die me raken of die met humor zijn geschreven. Ik klik weg bij artikelen die vol spelfouten staan, die enorm slecht onderbouwd zijn of artikelen die geen duidelijk doel hebben. Ook word ik niet enthousiast van artikelen die overduidelijk gesponsord zijn en waar dit niet vermeld wordt.

Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Door het bloggen heb ik al ontzettend leuke meiden leren kennen. Ik ben een aantal keer bij een blogmeeting geweest en er zijn bloggers die ik nog steeds regelmatig spreek. Bovendien is het leuk om gedachten te wisselen met mensen die ook in het blogwereldje zitten.

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Ik ben fan van persoonlijke blogs. Ik merk dat ik deze toch wel het meeste lees. Zelf ben ik ook een open boek en deel veel persoonlijke dingen op mijn blog. Niet iedereen snapt dat. Je weet toch niet wie het allemaal leest. Dat klopt en daar ben ik me bewust van, maar er zijn ook echt wel dingen die ik bewust buiten de schijnwerpers houdt.

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen? Wanneer zou je stoppen?

Voorlopig ben ik echt nog niet van plan om te stoppen met bloggen. Ik vind het veel te leuk om te doen. Maar wie weet hoe alles loopt. Misschien heb ik straks helemaal geen tijd meer om nog te bloggen of bezoekt niemand mijn stukje internet meer. Als ik niemand meer zou kunnen verblijden met mijn artikelen, dan weet ik niet of ik nog door zou gaan.

Zou jij je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

Ik kan nu wel de moraalridder uithangen en zeggen dat mijn blog mij veel meer waard is, maar realistisch gezien is mijn blog dat op dit moment nog helemaal niet waard. Dus als iemand me nu 50.000 euro zou bieden zou ik dat zeker aannemen en van het geld een nieuwe website opzetten. En heel veel gaan shoppen.

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?

Beetje standaard, maar mijn laptop, telefoon, spiegelreflexcamera, blogplanner en notitieblokje.

 

2 gedachten over “Another blogging tag – alle vragen beantwoord

  1. Krijg je negatieve reacties op je blog? #hoedan?! Dat snap ik nou nooit he… maar goed, gelukkig zijn dat soort mensen altijd in de minderheid. Fijne blogcijfers heb je ook hoor, heerlijk!

    1. Erg hè, ik snap dat ook niet. Als je het zelf beter kunt, laat het dan vooral zien. Gelukkig ook een heeeeeeeeeeele hoop positieve reacties!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.