Beauty tips voor je bruiloft – start op tijd met je routine

Een bruiloft zorgt stiekem voor best wel wat stress, want er is zo veel te regelen (wat als een leverancier plots afzegt? De nachtmerrie van elke bruid!). En elke bruid weet dat stress zijn tol eist. Op je trouwdag wil je er prachtig uit zien, en dat doe je door stress zo veel mogelijk te vermijden en door op tijd te beginnen met een goede routine en door daarbij ook de juiste producten te gebruiken. Met deze beauty tips voor je bruiloft straal jij als nooit tevoren op je trouwdag!

Lees ook: Wat kun je doen als je proefkapsel of make-up tegenvalt?

JouwBox

Zo’n 2 maanden geleden ontving ik een grote doos vol met gezonde en verantwoorde producten, de JouwBox van Ralph Moorman. Het leek mij interessant om deze producten te testen, want een goede verzorging van je lijf voor je gaat trouwen (en eigenlijk altijd!) is ontzettend belangrijk. De JouwBox is een doos vol met gezonde, verantwoorde producten die op abonnementsbasis afgenomen kan worden. Je ontvangt dan eens in de 3 maanden een doos met elke keer andere producten. De doos bevat allerlei producten, van huid- en haarverzorging tot tussendoortjes en sportgadgets. De doos die ik ontving bevatte vooral producten voor huid- en haarverzorging  en laat dat nou net zijn wat een bruid het hardste nodig heeft!

Beauty tips voor je bruiloft

Op tijd aan de slag met je huid

Natuurlijk is het altijd belangrijk om je huid op een goede manier te verzorgen, maar kort voor je bruiloft helemaal. Op jullie mooiste dag wil je geen puistjes of andere oneffenheden ontdekken. Want ook al kun je deze bedekken met make up, je blijft het altijd zien op de foto’s. Begin daarom zeker 3 maanden van tevoren met een goede verzorging van je huid.

En die goede verzorging, daar hoor je elke dag even tijd aan te besteden. Scrub ongeveer eens per week je huid, afhankelijk van jouw huidsoort. Een vette huid niet vaker dan 1 keer per week, een droge huid kan ook 2 keer per week. Een verzorgend maskertje maakt de boel af, en zorgt er ook nog eens voor dat je lekker ontspant. Smeer je huid daarna in met een heerlijke bodylotion, dagcrème (of nachtcrème, afhankelijk van het tijdstip) en gebruik ook handcrème om je handen goed te verzorgen.

Fijne producten uit de JouwBox voor huidverzorging: Witch Hazel lotion voor verfijnen huidstructuur, versterken en egaliseren en Mudmasky Facial Detox Mask voor een diepgaande detoxbehandeling.

Ontstressen

Buiten een goede huidverzorging is het, zoals ik eerder in dit artikel al benoemde, ook heel erg belangrijk om te ontstressen. Niet alleen zodat jij kunt genieten van je huwelijk, maar ook omdat het niet de bedoeling is dat je na je trouwdag instort. Ontstressen doe je het beste op een manier die jou ligt, dat kan een dagje sauna zijn, maar ook een warm bad met een goed boek (en een glas wijn).

Heb je het gevoel dat je niet kunt ontspannen omdat er nog te veel gedaan moet worden? Je hebt vast een ceremoniemeester aangesteld, maak er gebruik van! Je ceremoniemeester is er tenslotte om je taken uit handen te nemen.

Beauty tips voor je bruiloft

Haarverzorging

Andere beauty tips voor je bruiloft? Wat als je je haar wilt laten groeien voor je bruiloft? Bedenk dan dat het soms beter is om wat vaker naar de kapper te gaan dan minder vaak! Bovendien kun je dan meteen advies vragen aan je kapper over de beste verzorging van jouw haar. Ik probeerde de shampoo uit de JouwBox, de Rosalpina & Alpine Herbs Shampoo van Piroche Cosmétiques, en ben hier heel tevreden over. Denk eraan dat je even bij je haarstylist navraagt of je je haar kort van tevoren nog mag wassen of niet, en of je conditioner mag gebruiken dan. Dat kan er namelijk voor zorgen dat je kapsel niet zo goed blijft zitten op je trouwdag.

Ontharen

Wil jij je laten harsen voor je bruiloft? Doe dit dan ongeveer 4 weken voor je bruiloft, zodat je weet hoe lang het duurt voordat je huid niet meer geïrriteerd is. Laat je dan ongeveer een week voor de bruiloft nog eens harsen, je weet nu immers hoe lang het duurt voordat de irritatie verdwijnt. Misschien kies jij voor een andere manier van ontharen, zoals bijvoorbeeld scheren of door middel van laserbehandelingen. Kies je voor scheren, houdt er dan rekening mee dat de haartjes snel terugkomen. Met een laserbehandeling moet je wat langer van tevoren starten en hier hangt vaak ook een prijskaartje aan.

Nog meer beauty tips voor je bruiloft

Kort voor je bruiloft kun je ook nog kiezen voor kunstnagels en eventueel een spray tan. Bij beide is het weer slim om wat ruimer van tevoren te kijken wat voor jou werkt. Draag je nooit kunstnagels, ga dan niet ineens voor hele lange exemplaren. Je merkt dan dat je de hele dag je handen overal tegenaan stoot, en dat is niet fijn! Een spray tan kan eventueel wat kleur afgeven, daarom is het verstandig dit ook ruim van tevoren te testen, zodat je met alle vertrouwen je (witte) trouwjurk aan kunt doen terwijl je een spray tan hebt gedaan.

*Disclaimer: voor deze post heb ik een JouwBox ontvangen, de mening daarover is echter helemaal die van mij. 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.