Bespaar hier vooral NIET op bij jouw bruiloft

Bruiloften zijn duur, en dat is voor sommigen ook de reden om niet te trouwen. Als je er dan wel voor kiest om te trouwen (Yay!) kom je terecht in een oerwoud van mogelijkheden. Met een bijpassend prijskaartje. Misschien ben je wel op zoek gegaan naar tips om goedkoop te trouwen, keek je naar wat je bruiloft duur maakt of ging je op zoek naar een goedkopere trouwjurk.

Maar heb je ook gekeken naar waar je vooral NIET op moet besparen? Vast niet. Maar er zijn ook echt dingen waarop je niet wilt besparen bij jouw bruiloft. En ik zette ze voor je op een rijtje.

*Disclaimer: Het is voor iedereen anders wat ze het belangrijkste vinden bij hun bruiloft. De in dit artikel gegeven tips zijn niet meer dan een voorstel. Wil jij minder geld uitgeven aan de aankleding, dan staat dat je natuurlijk vrij. 

Het diner

Ik ben gek op gezellig samen eten (dat is ook wel te zien aan me). Besparen op het diner tijdens mijn bruiloft is dan ook iets wat ik nooit zou doen. Toch geen groot budget voor een heerlijk diner? Dan zou ik kiezen voor een minder grote groep mensen die mee eten. Zorgt ervoor dat jullie als bruidspaar ook even tijd hebben om te ontspannen voor de drukke feestavond én dat jullie kunnen praten met de mensen die het meest dicht bij jullie staan.

Toch ergens op besparen? Waarom dan niet op het oefendiner, als je dat houdt. Laat je ceremoniemeester/ouders/getuigen een oefendiner bij hem of haar thuis organiseren. En geef dan natuurlijk ook aan dat je geen 4-sterren diner verwacht, anders leg je de druk wel erg hoog. Het belangrijkste bij het oefendiner is dat iedereen weet wat ze moeten doen op de grote dag zelf én dat jullie alvast wat tijd met elkaar doorbrengen.

De fotograaf

Je herinneringen vervagen, maar de foto’s zijn voor altijd. Daarom zou ik zeker kiezen voor een professionele fotograaf. Weet je niet zo goed hoe je een fotograaf uit moet kiezen? Neem dan eens een kijkje bij de tips om de beste trouwfotograaf te vinden of deze vragen die je aan je fotograaf kunt stellen.

besparen, bespaar

De aankleding van de feestavond

Je ziet het steeds vaker in Nederland, alhoewel nog niet iedereen ervoor kiest: aankleding van de feestlocatie. Dat kan gaan van wat versiering langs de wanden tot bloemstukken, ijssculpturen en backdrops. Misschien vind je een ijssculptuur lichtelijk overdreven, maar een beetje aankleding van de zaal laat de boel meer leven en is zeker de moeite waard.

Toch ergens op besparen? Kies dan voor de aankleding van de ceremonie. Een trouwceremonie duurt vaak niet langer dan een half uur tot een uur, terwijl de feestavond meerdere uren beslaat. Je kunt er eventueel voor kiezen om de aankleding van je ceremonie te verhuizen naar je feestzaal, maar denk hier goed over na. Wie gaat de spullen verplaatsen op de trouwdag? Jullie zijn druk met andere dingen, dus zorg dat je van tevoren vastlegt wie de decoratie gaat verplaatsen.

Je beautyroutine

De stress van het organiseren van je bruiloft kan ervoor zorgen dat je net op jullie trouwdag een enorme pukkel op je neus hebt. Dat kun je niet altijd helemaal voorkomen, toch helpt een goede beautyroutine hier wel bij. Bespaar hier dus niet op. Je wilt toch niet terugkijken op je trouwfoto’s en daar een onzuivere huid zien?

Tip: draag jij een jurk met een open rug? Let dan ook goed op de verzorging van je rug en schouders, zodat ook daar zo min mogelijk onzuiverheden zijn te vinden.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.