Bespreek dit met je partner voor je gaat trouwen

Weet jij hoe je partner over belangrijke onderwerpen denkt? Misschien hebben jullie hier wel al een aantal discussies over gehad, maar het gebeurt ook vaak dat dit soort onderwerpen niet besproken zijn voor jullie bruiloft. Dit zijn punten die je wilt bespreken met je partner voor je gaat trouwen.

Lees ook: Wanneer trouwen? Signalen dat jij er klaar voor bent

Hoe denken jullie over de toekomst?

Dit is natuurlijk een enorm brede vraag, en dat nodigt uit tot een breed antwoord. Hebben jullie wel (enigszins) dezelfde toekomstvisie? Zowel op gebied van werk en kinderen als op het gebied van wonen en vakanties. Jullie hoeven niet precies hetzelfde te willen in het leven. Maar als jij graag als digital nomad wil leven en veel wilt reizen, terwijl hij graag thuis is en er niet over piekert om Nederland (of België) te verlaten… Dan moet 1 van jullie hun droom opgeven. Is dat wat je wilt? Een belangrijk punt om te bespreken met je partner voor je gaat trouwen.

Ook het gesprek over jullie toekomstige familie is erg belangrijk. Wil jij ontzettend graag een groot gezin, maar wil hij eigenlijk geen kinderen? Dan zou dat een probleem kunnen opleveren. Bespreek dit dus vóór jullie gaan trouwen.

Financiën

Misschien wonen jullie al samen en hebben jullie hier al een duidelijk beeld van. Realiseer je in ieder geval dat de meeste ruzies tussen stellen over geld gaan. Het is dan ook goed om duidelijk te hebben hoe jullie je financiën willen regelen. Gooi je alles op 1 hoop, houd je ieder je eigen rekening? Alle keuzes zijn goed, zo lang jullie er maar tevreden mee zijn.

Hebben jullie al besproken hoe jullie willen sparen? Sparen voor de komende bruiloft, en daarna. Vaak is één iemand beter in sparen dan de ander. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, maar het kan ook voor frustraties zorgen. Spreek samen af hoeveel geld jullie maandelijks opzij willen zetten, om discussies te voorkomen.

Omgaan met familie

Wij gingen vroeger elk weekend op bezoek bij mijn opa en oma en ik merk dat ik, nu ik ouder ben, ook regelmatig op bezoek ga bij mijn eigen ouders. Maar vriendlief zit liever niet elke week bij de familie op de koffie en het heeft even geduurd voordat we daar een goede balans in vonden. Hoe kijk jij aan tegen familiebezoek, wat zijn belangrijke tradities binnen jouw familie en hoe wil je daarmee omgaan?

Bespreek dit met je partner voor je gaat trouwen, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan en het tot ruzies leidt.

punten die je wilt bespreken met je partner voor je gaat trouwen, belangrijk punt om te bespreken met je partner voor je gaat trouwen, Bespreek dit met je partner voor je gaat trouwen

Elkaar als prioriteit blijven zien

Een huwelijk is veel werk. Dat vergeten mensen soms. Ook na je trouwdag is het belangrijk om voldoende aandacht aan elkaar te blijven besteden. Bedenk welke dingen jullie graag willen doen om tijd aan elkaar te blijven besteden en plan het in. Misschien niet spontaan, maar het hoeft niet spontaan te zijn om romantisch te zijn.

Daarnaast is het belangrijk om het bij je partner bespreekbaar te kunnen maken als je voelt dat je geen prioriteit meer bent voor de ander. Bijvoorbeeld als de intimiteit minder wordt of het enorm druk is vanwege de kinderen. Ga met elkaar zitten en vertel wat je dwarszit, ga samen met elkaar op zoek naar een oplossing.

Bespreek je deze dingen met je partner voor je gaat trouwen, dan heb je al een hele hoop struikelblokken getackeld en kunnen jullie met een gerust hart naar de bruiloft toeleven.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.