Boudoir fotoshoot: iets voor jou als cadeau voor je verloofde?

Ben jij bekend met de boudoir fotoshoot? Dit is een fotoshoot in lingerie, maar in een nette en sexy stijl. Het gaat dus niet om vulgaire foto’s, maar om sensuele en glamoureuze foto’s. Een boudoir fotoshoot wordt vaak cadeau gedaan aan de verloofde voor het huwelijk, of bij bijvoorbeeld een jubileum.

Een boudoir is oorspronkelijk een kamertje naast de slaapkamer waar de vrouw zich aankleedde, aandacht besteedde aan haar uiterlijk en zich verzorgde. Met een boudoir fotoshoot wordt de intieme sfeer van zo’n moment op subtiele en sensuele manier vastgelegd.

Is zo’n shoot wel voor mij weggelegd?

Het is best wel spannend om je letterlijk en figuurlijk bloot te moeten geven voor de camera. Toch is een boudoir fotoshoot voor iedereen weggelegd, want elk lichaam heeft mooie en minder mooie kanten. Het is aan de fotograaf om die mooie kanten vast te leggen. Natuurlijk in overleg met jou!

Denk dus niet dat jij niet mooi genoeg bent, want een goede fotograaf weet jouw mooiste kanten echt wel vast te leggen. Als je heel zenuwachtig bent over het in lingerie verschijnen voor de fotograaf, kun je erover denken om iemand mee te nemen. Maakt dat jou juist zenuwachtiger? Dan zeker niet doen. Bedenk dat de fotograaf al eerder zulke shoots heeft gedaan, en dus echt wel wat gewend is.

Wat je moet meenemen

Het gaat om een sexy shoot, dus neem verschillende setjes sexy lingerie mee. Denk hierbij ook aan kousen, jarretels, korset of bijvoorbeeld een babydoll. Ook een paar (hoge) hakken zijn aan te raden. Verder is het leuk om wat sieraden mee te nemen en eventueel een overhemd van je lief, of een stropdas of iets dergelijks.

Hoe bloot is een boudoir fotoshoot?

Bedenk je dat het JOUW fotoshoot is, en je deze dus in kunt delen zoals je zelf wilt. Voel jij je prettiger in een babydoll dan alleen in lingerie? Kies dan voor de babydoll. Ben je ontzettend onzeker over je buikje? Overleg dan met de fotograaf en zeg dat je je buikje graag wilt verbergen (of laten nabewerken) en hij/zij zal hier rekening mee houden.

Durf jij een boudoir fotoshoot aan? 

 

2 gedachten over “Boudoir fotoshoot: iets voor jou als cadeau voor je verloofde?

  1. Als fotograaf onderschrijf ik dat elk lichaam mooie en minder mooie delen kan bevatten, de kracht van een fotograaf is de nadruk te leggen op die plekken waar jij zelf trots op bent, alleen dan kun je jezelf vinden in het resultaat.
    Durf aan te geven wat je wel en niet mooi vindt aan je lichaam, vraag hem daar ook rekening mee te houden.
    En tenslotte , een wit overhemd en slobbersokken kan verschrikkelijk sexy zijn, begin rustig aan en eenmaal op je gemak kun je dan kiezen wat je wel en niet wil doen.
    beginnen in een string en kanten beha is een sprong in het diepe , met water van 3 graden celsius en 500 toeschouwers … om zomaar een beeld te schetsen

    1. Helemaal met je eens Eddie! Vooral doen waar je je bij op je gemak voelt en heel duidelijk aangeven wat je wel en niet wilt. Fijn om de mening van een fotograaf te horen 🙂

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.