Bruid Daphne: Opnieuw verliefd – de klik met de bruidsjurk

Vorige keer vertelde bruid Daphne over de bruidsreportage. Dit keer vertelt ze dat ze opnieuw verliefd werd op haar trouwjurk.

Als klein, romantisch meisje kon ik niet wachten tot ik groot genoeg was om De Jurk te passen. Een bruiloft vond ik best leuk, maar ik keek er zo naar uit om zo’n schitterende wijde jurk te dragen en er als een prinses uit te zien. In 2003 kwam dit moment eindelijk en alle clichés waren waar: ik wist meteen wanneer ik De Jurk aan had en op de bruiloft voelde ik me de prinses die ik wilde zijn. Ik kon me geen mooiere jurk voorstellen dan die.

Door de scheiding in 2015 werden de kaarten opnieuw geschud. Lang had ik een aversie tegen trouwen en trouwjurken konden me helemaal gestolen worden. Totdat ik mijn man leerde kennen… Zo clichématig kan het gaan.

Hi beautiful!

Een gelukkige relatie doet je anders in het leven staan. Deuren die ik eerst heel hard dichtgeslagen had, gingen ineens voorzichtig van het slot af of stonden op een kier. Ik kreeg voorzichtig aan weer plezier in het kijken naar trouwjurken. Wouter en ik keken samen naar Say Yes to the Dress. Wat begon als ‘gewoon grappig’ ging al snel naar ‘welke jurk denk je dat ik zou kiezen?’ en ‘die jurk zou jou ook mooi staan’. Naarmate onze relatie groeide, groeide ook mijn interesse in de laatste bruidsmode.

opnieuw verliefd

Verliefd, verloofd… shoppen?

In november werd ik ten huwelijk gevraagd. Een heerlijk moment: een romantische man, een glim-ring, een glas champagne, super blije dochters en heel veel liefde om ons heen. De datum was snel geprikt en zo begon ook de zoektocht naar een bruidsjurk. Hier was ik een beetje onzeker over. Ik moest mijn vorige jurk namelijk uit mijn hoofd krijgen zodat ik plaats kon maken om aan een nieuwe te denken.

Hiervoor ben ik op een woensdagochtend in november naar een grote bruidszaak in mijn woonplaats gegaan en gewoon gaan kijken. Er kwam een verkoopster naar me toe en nadat ze mijn verhaal had gehoord, kreeg ik de vrijheid om te passen. Ik had een jurk gezien die me mooi leek en ik mocht hem passen. Ik wist het nog niet… was dit hem? Misschien mooi met een rood lint om mijn middel? Hmm. Waar was de klik die ik vorige keer had? Zou ik die ooit weer krijgen? Wat werd ik onzeker! Ervan overtuigd dat dit hem niet zou worden, heb ik de foto’s aan onder andere mijn verloofde laten zien.

Verjaardagscadeau

De feestdagen waren voorbij, het nieuwe jaar was gestart en dus was het tijd voor mij om een jurk uit te zoeken. Ik vond het een echt cadeautje aan mezelf om er nog eenmaal als een echte prinses uit te zien. Dus maakte ik de afspraak op 20 januari, mijn verjaardag. Met een groot gezelschap van getuige, ceremoniemeester, mijn moeder, twee dochters en mijn nichtje via WhatsApp (ze was helaas ziek geworden dus kon niet mee), kwamen we de zaak binnen. Ik mocht een aantal jurken uitzoeken, de verkoopster deed dat ook. Ze raadde ook aan om de jurk uit november aan te trekken, ondanks dat ik twijfelde.

De klik

Na een stuk of twaalf jurken was het tijd voor een keuze. Mijn gezelschap was kritisch en gaf me adviezen, met name mijn oudste dochter (10). De twee jurken waar ik uit twijfelde werden resoluut door mijn achterban gereduceerd tot één… en het was de jurk die ik al in mijn eentje gepast had, maar dan met een prachtige off white ceintuur. Toen kwam de klik, de riem maakte het helemaal af. Dat had ik nooit verwacht! De jurk was prachtig, helemaal toen hij op maat gemaakt was en ik was heel blij. Ik was opnieuw verliefd op een jurk.

Gastblogger Daphne is 39 jaar
en woont in de Flevopolder. 19 mei 2018
trouwt zij met haar grote liefde. Lees elke maand
mee over haar voorbereidingen.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.