Bruid Jolien: Aftellen naar de dag

Gastblogger Jolien (26) is getrouwd met haar Jonas, die trouwfotograaf is. In haar blogs vertelt ze over het organiseren van haar bruiloft, die in 2016 plaatsvond. Vorige keer vertelde Jolien over trouwen voor de kerk. Dit keer schrijft ze over hoe ze aftelde naar de grote dag en hoe ze haar jurk vond.

Op zoek naar mijn jurk

7 maanden voor ons huwelijk ben ik samen met mijn mama op zoek gegaan naar mijn trouwjurk. Ik had geen idee wat voor jurk ik wilde, maar ik wist wel wat ik niet wilde. Mijn wens was om de trouwjurk redelijk eenvoudig te houden, alhoewel ik open stond voor alles.

Ik maakte een afspraak bij Couture Elena in Deinze. Bij de afspraak nam ik alleen mijn moeder mee, want zij was de enige met wie ik dit moment wilde delen.

Dé jurk

Ik ging de winkel binnen en meteen viel mijn oog op een trouwjurk die op een paspop stond. Binnen 2 minuten wist ik dat dit mijn jurk zou worden. De verkoopster spoorde me aan om toch een paar verschillende jurken te passen. Ik heb er 5 gepast, allemaal prachtige jurken. Maar bij geen enkele jurk had ik dat perfecte gevoel als bij de eerste die ik paste.

Ik koos voor een eenvoudige A-lijn jurk, maar met een prachtig detail op de rug. Binnen een uur had ik mijn jurk, waren mijn maten opgenomen en was het voorschot betaald. Ik liep over van geluk en mijn moeder kon haar tranen niet meer bedwingen.

Een kleine verrassing

Kort daarna ging ik bij mijn grootouders langs. Mijn meter had een verrassing voor me. Ze liet me haar Swarovski juwelen zien. Als kind vond ik die al prachtig en nu mocht ik ze lenen voor ons huwelijk. Voor mij betekent dit nog steeds heel erg veel.

Toen ik voor de tweede keer mijn jurk ging passen liet ik ook meteen een proef doen van mijn haar en make-up. Ik vond het zalig om mijn jurk weer aan te kunnen trekken. En dit keer was het nog mooier, want mijn haar en make-up waren gedaan. Zowel mijn mama als ik waren overdonderd toen ik uit de paskamer kwam. Het gevoel dat ik toen kreeg kan ik nog steeds niet beschrijven. Een echt kippenvel moment!

Ik heb mijn jurk 3 keer mogen passen. De 3e keer mocht ik ze meenemen naar huis. Die heb ik veilig bij mijn mama opgehangen zodat niemand ze kon zien. Vanaf nu was het aftellen naar de dag…

jurkGastblogger Jolien is 26 jaar
oud en woont in België.

Op 16 juli 2016 trouwde zij
met Jonas, 
die trouwfotograaf
is. Lees elke maand over haar

avonturen.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.