Bruid Tineke: het wordt nu wel erg spannend!

Vorige keer vertelde bruid Tineke dat het grootste gedeelte van haar bruiloft geregeld was. Dit keer vertelt ze over de laatste dingetjes die geregeld moeten worden voor het zover is.

Wat is al afgevinkt?

In mijn vorige blog heb ik jullie verteld over alles wat er geregeld is voor de bruiloft:

  • De naaste familieleden op de hoogte gebracht;
  • De datum van de bruiloft vastgesteld;
  • De trouwlocatie is bekend;
  • De fotograaf is geregeld;
  • De trouwjurk is binnen;
  • De save the date kaarten en de trouwkaarten zijn geregeld – Check
  • De gastenlijst is gemaakt – Check

Het grootste en meeste is dus geregeld.

spannend

Nog slechts enkele weken

Nu de laatste maanden – weken – voor de bruiloft eindelijk aangebroken zijn, wordt het toch allemaal wel erg spannend hoor. Ik vind het een leuke spanning, het kriebelt bij mij enorm. Hoe gaat Alexander reageren als hij mij ziet? En hoe zal ik reageren wanneer ik Alexander zie? Beide weten we van elkaar niet hoe we eruit zien, hoe leuk is dat!

Ik wilde nog graag allerlei hebbedingetjes hebben voor de bruiloft. Ik heb bijvoorbeeld twee kledinghangers besteld met: Mrs van Duinen en Groom. Tsja, leuk detail voor op de trouwfoto’s. Ook heb ik parfum gehaald. Hetzelfde parfum maar dan vanzelfsprekend de vrouwengeur en de mannengeur, ook weer een detail.

Details

Daarnaast heb ik ook een kimono besteld met de tekst BRIDE achterop mijn rug. Ik vind dit erg leuk om aan te doen wanneer ik uit de douche kom en de visagist mij gaat opmaken, ook dit is weer leuk als detailfoto.

Je ziet wel, ik ben erg van de details. Ik ga ervan uit dat we 1 keer trouwen, en dat wil je dan natuurlijk toch goed doen?

Proefkapsel en proefmake-up

In de laatste 2 maanden voor de bruiloft heb ik ervoor gekozen om naar de kapper te gaan voor mijn proefkapsel en naar de schoonheidsspecialiste voor mijn proefmake-up. Ik ben zó blij dat ik voor een proefkapsel en make-up ben gegaan. Eerst dacht ik, waarom zou ik voor een proefkapsel gaan? Ik weet wat ik wil en ik vertrouw mijn kapper. Het komt allemaal vast wel goed. Toch werd mij geadviseerd om voor een proefkapsel te gaan, achteraf ben ik blij dat ik het gedaan heb om 2 redenen:

  • Het is echt een stukje voorbereiding op de grote dag;
  • Als het tegenvalt, kun je nog voor iets anders kiezen.

spannend

Het laatste puntje was bij mij helaas aan de orde. Ik had gekozen voor een kapsel waardoor ik mijn eigen krullen eruit liet halen en er gestylde krullen in liet zetten, ik vond het in eerste instantie leuk! Maar toen ik van meerdere mensen een reactie kreeg dat het niet “ik” was, begon ik te twijfelen. Ik heb van mezelf heel veel krullen, dus waarom zou ik die eruit laten halen?

Ik heb besloten mijn ceremoniemeester te vragen mij te helpen met mijn kapsel, ik ga nu lekker voor een bohemianstyle, gewoon mezelf, niet te moeilijk maar toch wel netjes genoeg als bruid 🙂!

Geen dikke laag make-up

Mijn proefmake-up was in één keer goed, ik voelde me zelfverzekerd en mooi. Ook dit vond ik belangrijk om te doen, ik hou niet van een dikke laag make-up, doe maar mooi puur natuur! Ook weer leuk om dit mee te mogen maken.

17 juli was de dag dat ik mijn trouwjurk op mocht halen. Wat was ik stiekem zenuwachtig, want ze hebben hem vermaakt na de laatste pas-sessie, en hopelijk past hij nu. Ik deed de jurk aan en werd opnieuw verliefd, hij zit als gegoten. Hij is zo ontzettend mooi. Helaas heb ik de jurk niet thuis hangen. Ik kreeg de tip om de jurk mooi uit te laten hangen en dat kan thuis helaas niet, want dan zou Alexander hem al zien.

Trouwpak

18 juli is Alexander zijn trouwpak weer gaan passen en ook hij kwam enthousiast thuis! ‘Hij is voor mij gemaakt, dit is gewoon “het” pak voor mij!’ Hoe leuk is dat om te zien dat je beide zo goed weet wat je wilt en je van elkaar niet weet hoe de ander eruitziet.

Nu ik deze blog aan het schrijven ben is het nog 13 dagen tot de bruiloft, het weer lijkt goed. Eigenlijk iets te goed zelfs. 30 graden op de teller, lekker warm. Maar we zitten op een schip, lekker op het water. Wat kan een bruidspaar zich nog meer wensen?

13 dagen

Ik kan niet wachten tot de grote dag, nog maar 13 dagen. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik ten huwelijk werd gevraagd, het waren toen nog 408 dagen. Het leek een eeuwigheid te duren maar toch is het allemaal supersnel voorbijgegaan en we hebben kunnen genieten van alle voorbereidingen.

In mijn volgende blog vertel ik jullie over onze grote dag en de huwelijksreis. Ik kan vast verklappen waar onze huwelijksreis naar toe gaat: AMERIKA. We gaan een rondreis maken van 19 dagen door West Amerika. Ook dat is weer spannend, maar zo gaaf!

Gastblogger Tineke is 25 jaar
en gaat trouwen op het
IJsselmeer. Lees elke maand
mee over haar voorbereidingen.

 

 

Lees ook de vorige delen:
Gastblogger Tineke gaat trouwen op een zeilschip
Tineke: ‘Hé psst, wij willen jullie wat vertellen: wij gaan trouwen’
Bruid Tineke: Check, check, dubbelcheck. Over het organiseren van een bruiloft
Bruid Tineke: het wordt nu wel erg spannend!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.