Gaat jouw bruidsmeisje je spotlight stelen? Doe de test en kom erachter

Als bruid ben je vaak lang bezig met het plannen van jouw dag. Misschien weet jij al precies hoe je bruiloft er uit moet zien,  inclusief bruidsmeisjes. Maar hebben jouw bruidsmeisjes wel hetzelfde idee bij jouw bruiloft als jij? Gaat jouw bruidsmeisje je spotlight stelen? Doe de Loves 2 Love test en kom erachter, zodat je op tijd maatregelen kunt nemen (zoals het ontslaan van je bruidsmeisje, of haar een goede preek geven).

*Natuurlijk proberen niet alle bruidsmeisjes je spotlight te stelen. Ze kan ook oprecht blij zijn dat jij, haar beste vriendinnetje, gaat trouwen. Neem deze test dus ook met een klein korreltje zout.

Je vertelde je vriendin dat je ging trouwen, en vroeg haar of ze je bruidsmeisje wilde zijn. Hoe reageerde ze?

 1. Dolenthousiast viel ze je om je nek. Natuurlijk wil ze bruidsmeisje zijn, maar eerst alles horen over het aanzoek. En betekent dit dat zij in de leiding is voor het vrijgezellenfeest?
 2. ‘Ja hoor, leuk.’ Reageert jouw vriendin, om vervolgens wel te melden dat ze niet van plan is zo’n ‘afgrijselijke jurk’ te dragen. Ze moet wel een beetje toonbaar voor de dag komen.
 3. Er kan nog niet eens een felicitatie af. ‘En ik dan?’ Roept ze verontwaardigd. Ze heeft het gevoel dat ze jou nu definitief kwijtraakt en laat dat niet over haar kant gaan.

In de aanloop naar jullie trouwdag vraag je haar om hulp bij een DIY-project. Wat doet ze?

 1. Ze is niet zo’n klusser, maar komt je graag helpen. Hoort allemaal bij het takenpakket van een bruidsmeisje, en een leuke avond met haar vriendin, daar zegt ze geen nee tegen.
 2. Ze hoort je eerst uit over wat voor project het is. Als blijkt dat ze niet veel meer hoeft te doen dan een beetje knippen en plakken komt ze helpen. Maar wel op een woensdagavond, want dat komt haar beter uit.
 3. ‘Dat is toch geen taak voor een bruidsmeisje?’ Vraagt ze je beledigd. Bovendien vindt ze het belachelijk dat je alles zelf gaat doen, ‘dat kun je toch ook uit handen geven?’

eigen trouwboeket van nepbloemen maken

Je bruidsmeisje organiseert het vrijgezellenfeest voor jou. Wat heeft ze georganiseerd?

 1. Jaren geleden heb jij opgebiecht dat je een stripact op je vrijgezellenfeest niet zo zag zitten, maar wel wilde gaan feesten. Je bruidsmeisje heeft naar je geluisterd en een spetterend vrijgezellenfeest geregeld, zo eentje die je nooit meer vergeet.
 2. Het is dat het bij het takenpakket van het bruidsmeisje hoort, maar dit vrijgezellenfeest is haastig georganiseerd. Jullie gaan midgetgolfen (want iets anders kreeg ze niet geregeld op korte termijn), uit eten en een avond stappen.
 3. Jij hebt specifiek aangegeven géén stripact te willen, maar je bruidsmeisje had wel zin in een mooie strippende man. En dus is er een stripact. Is dit nou jouw of haar vrijgezellenfeest?

Het is jullie trouwdag en je bruidsmeisje verzorgt de speech. Tenenkrommend of emotioneel?

 1. Jullie zijn al jaren vrienden en dat hoor je terug in de liefdevolle speech van je bruidsmeisje. Ze weet precies de juiste toon te pakken, vertelt grappen (maar zet je niet voor schut) en herinnert de bruidegom er vriendelijk aan dat ze niet uit je leven verdwijnt. Zakdoekje please!
 2. Speechen? Ohnee, dat gaat ze echt niet doen. ‘Ik ben niet goed voor grote groepen.’ Dat alleen je ouders, schoonouders en de broertjes en zusjes aanwezig zijn maakt niet uit.
 3. Tegen de tijd dat er een speech gegeven moet worden is je bruidsmeisje al ontzettend dronken. Ze schreeuwt een paar geheimen door de microfoon die jou door de grond laten zakken en geeft halverwege over in een plantenbak.

Jij moet naar de wc, en vraagt je bruidsmeisje om hulp vanwege je jurk. Wat doet ze?

 1. Je bruidsmeisje helpt je niet alleen, ze sleept ook de hele dag je bridal emergency kit mee en doet meteen even je make up als je toch op het toilet bent.
 2. Zo lang het geen ‘nummer 2’ is wil je bruidsmeisje wel helpen. Maar soms kun je haar gewoon niet vinden, staat ze weer buiten te flirten met je broer.
 3. Je bruidsmeisje is veel te druk met het imponeren van alle sexy mannen op de dansvloer en is steeds op slinkse wijze verdwenen als jij haar nodig hebt.

Je bent druk bezig met het plannen van je trouwdag en vraagt je bruidsmeisje om hulp. Wat doet ze?

 1. Tijdens een gezellig etentje denkt ze met je mee over wat je wilt en wat er mogelijk is. Daarnaast geeft ze je een vriendelijke schop onder de kont om de zaken lopend te houden.
 2. Je bruidsmeisje heeft niet zo veel zin om te helpen bij de planning van jullie bruiloft. Ze heeft het al druk zat met het vrijgezellenfeestje en op de dag zelf.
 3. ‘Weet je wat pas leuk is? Een bruidstaart met 5 lagen!’ Dat jij niet van zoetigheid houdt en géén bruidstaart wilt gaat er écht niet in bij jouw bruidsmeisje. Is dit nou jouw of haar bruiloft?

bruidsmeisje

Antwoorden

Je vertelde je bruidsmeisje dat je ging trouwen, en vroeg haar of ze je bruidsmeisje wilde zijn. Hoe reageerde ze?
1 = 5 punten 2 = 10 punten 3 = 15 punten

In de aanloop naar jullie trouwdag vraag je haar om hulp bij een DIY-project. Wat doet ze?
1 = 5 punten 2 = 10 punten 3 = 15 punten

Je bruidsmeisje organiseert het vrijgezellenfeest voor jou. Wat heeft ze georganiseerd?
1 = 5 punten 2 = 10 punten 3 = 15 punten

Het is jullie trouwdag en je bruidsmeisje verzorgt de speech. Tenenkrommend of emotioneel?
1 = 5 punten 2 = 10 punten 3 = 15 punten

Jij moet naar de wc, en vraagt je bruidsmeisje om hulp vanwege je jurk. Wat doet ze?
1 = 5 punten 2 = 10 punten 3 = 15 punten

Je bent druk bezig met het plannen van je trouwdag en vraagt je bruidsmeisje om hulp. Wat doet ze?
1 = 5 punten 2 = 10 punten 3 = 15 punten

30 – 50 punten: Alles voor een mooi huwelijk

Dat je een goede keuze hebt gemaakt toen je dit meisje als bruidsmeisje vroeg, dat is wel zeker. Ze staat aan jouw kant en heeft er alles voor over om jouw trouwdag ook écht de mooiste dag van je leven te maken. Dat ze daarvoor een paar dingen moet doen waar ze niet zo veel mee heeft (zoals het in elkaar timmeren van een donut-wall), dat neemt ze voor lief. Je bent immers een belangrijk onderdeel van haar leven, en als zij gaat trouwen hoopt ze ook op zoveel hulp.

50 – 70 punten: Een beetje egocentrisch, maar met een goed hart

Dit bruidsmeisje vindt het leuk om je te helpen bij je bruiloft, maar het mag niet te veel tijd kosten. Jij gaat trouwen, zij toch niet? Dus waarom zou ze er dan zó veel tijd mee kwijt moeten zijn? Aan de andere kant staat ze wel voor je klaar als je om hulp vraagt en wil ze graag onderdeel uitmaken van jullie belangrijke dag. Zeker weten dat jullie zonder ruzie eindigen? Geef haar niet te veel taken.

70 – 90 punten: Dit bruidsmeisje denkt alleen maar aan zichzelf

Dronken tijdens het diner, een tenenkrommende speech en géén hulp bij het plannen van je bruiloft. En als ze wel hulp biedt is het alleen omdat ze de boel graag naar haar zin wil zetten. Dit is een bruidsmeisje waar je beter afscheid van kunt nemen. Is dat geen optie? Geef haar dan geen taken, geef die aan een ander bruidsmeisje.

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.