Bruiloft bedankjes zelf maken

Ben je creatief? Dan is het misschien wel hartstikke leuk om zelf bruiloft bedankjes te maken. Met een paar basisbenodigdheden kun je gepersonaliseerde bedankjes maken die je gasten weg zullen blazen.

Lees ook: DIY wedding arch with flowers

Kaars met gedroogde bloemen

Met een tekst als ‘You lightened up our day’ of ‘A warm thank you’ is de kaars met gedroogde bloemen een erg leuk bedankje om te geven. En alhoewel deze DIY wel wat tijd kost vanwege het drogen van de bloemen is het wel een bruiloft bedankje dat je heel makkelijk kunt maken. Voor dit bedankje heb je kaarsjes nodig, bakpapier, gedroogde bloemen, een föhn, labels en touw/lint. Om de bloemen te drogen heb je ook nog boeken en keukenpapier nodig.

Begin met het plukken van de gekozen bloemen en deze te drogen. Dat doe je door ze tussen de pagina’s van een boek te leggen, leg hier dan wel eerst keukenpapier tussen zodat je boek niet lelijk wordt. Als de bloemen goed gedroogd zijn kun je verder met stap twee: ze vastmaken aan de kaars. Leg het bloemetje op de kaars zoals je wilt dat hij vast komt te zitten en houdt deze op zijn plaats met bakpapier en warm op met de föhn. Druk daarna voorzichtig de bloemetjes nog iets beter in de kaars, zodat je zeker weet dat deze goed vast blijven zitten.

Bindt het kaartje met je boodschap vast aan het kaarsje met het touw en klaar is je bedankje.

Gepersonaliseerde theezakjes

Ik drink geen koffie. Ik gooi hem er maar meteen even in, want meestal wordt er best wel even raar opgekeken als ik dat zeg. ‘Helemaal niet?’ is dan meestal de eerstvolgende vraag. Inderdaad, helemaal niet. En ook geen bier. Zelfde laken een pak. Allebei niets voor mij. Thee daarentegen, dat drink ik met bakken. Op het werk heb ik geen gewone mok, maar zo’n extra groot geval. Hoef ik minder vaak heen en weer te lopen.

Gepersonaliseerde theezakjes zouden dus best een leuk bedankje zijn, in mijn ogen. En eigenlijk best makkelijk te maken. Alles wat je nodig hebt zijn theezakjes, labeltjes die je zelf print en lijm om dit vast te maken.

Mini-tuintje

Een variatie op het bekende ‘zie onze liefde groeien’. In plaats van alleen het zakje met zaadjes geef je nu een tuintje in het klein mee als bruiloft bedankje. Hiervoor heb je nodig: een klein potje, flesje water, zaadjes, een beetje aarde, een zakje voor de aarde en een zakje voor het tuintje.

Uiteraard doe je alles bij elkaar in een zakje en plaats je een label met een tekstje op het zakje.

Gepersonaliseerde steen/schelp

Leuk, met een foto van jou en je hubby, zodat ze nooit meer jullie dag kunnen vergeten. Voor deze DIY heb je nodig: stenen/schelpen, verf, lijm en glitterstiften. Schilder de steen voordat je de afbeelding erop lijmt. Eventueel kun je de boel nog versieren met een glitterstift (zo eentje waar je vroeger altijd mee tekende).

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!