Cadeautip voor het bruidspaar (of voor je eigen partner!)

Gaat er binnenkort een vriend(in) of familielid trouwen? Dan zit je waarschijnlijk al na te denken over wat je wilt gaan geven. Een envelop met inhoud kan echt niet meer (tenzij het wordt gevraagd). Maar wat is wel leuk om te geven op een bruiloft? Nou, ik heb een leuk idee en ik zal bij deze mijn cadeautip voor het bruidspaar met jullie delen.

Blijf leuke dingen doen

In mijn vorige artikel ’Hoe blijf je verliefd’ beschreef ik dat het belangrijk is om leuke dingen te blijven doen in een relatie. En dat is dan ook precies wat mijn cadeautip eigenlijk inhoudt. Een box vol leuke dingen die je kunt gaan doen.

Bundel een aantal ‘leuke dingen’ in een box en maak op die manier een verrassingsdoos. Het is de bedoeling dat je voor elke maand iets leuks verzint, zodat degene die de doos ontvangt in ieder geval elke maand wat leuks doet met zijn of haar partner.

cadeautip voor bruidsparen

Cadeautip voor het bruidspaar: elke maand een cadeautje

Elke maand een cadeautje krijgen, hoe leuk is dat? Ja, op een schaal van één tot tien waarbij tien natuurlijk het meest leuke is: een tien! En elke maand iets leuk doen met je partner, dat wil toch iedereen? Je kunt het zo gek en zo duur maken als je zelf wilt. Misschien kun je andere mensen vragen om samen een verrassingsbox te realiseren, zodat je het grootser kunt aanpakken, maar je kunt ook creatief zijn en de ontvangers van de doos met een klein budget leuke dingen laten doen.

Cadeaubonnen

Cadeautip voor het bruidspaar: kies voor cadeaubonnen voor de bioscoop, lunch, zwembad, sauna, dierentuin, pretpark of iets anders wat bij het bruidspaar past. Ga bijvoorbeeld voor een cadeaubon bij het favoriete café van het bruidspaar. Dat is pas fijn: je gaat ergens drinken of eten en je niet hoeft te betalen! Als dit niet mogelijk is, kun je ook een x-bedrag in een envelop doen, maar meld dan duidelijk dat dit bedrag expliciet voor een drankje moet worden uitgegeven, in die maand.

Maar niet elke maand hoeft geld te kosten. Je kunt deze cadeautip voor bruidsparen ook zeker uitvoeren zonder daar geld voor uit te geven. Denk bijvoorbeeld aan: een boswandeling, stedenbezoek, massage door de partner, samen sporten, picknicken in het park etc. Beschrijf deze opties op kaartjes, die je ook in de box stopt.

cadeautip voor bruidsparen

Verrassingsdoos

Ik benoemde het net al: je kunt deze cadeautip voor het bruidspaar zo duur maken als je zelf wilt. Wil je bijvoorbeeld niet te veel geld uitgeven? Stop een pak cake- of taartmix in de doos. De grootte van de doos kun je vanzelfsprekend bepalen aan de hand van de grootte van het cadeau. Of doe alles in één doos, en pak alle losse cadeaus in, zodat het pas die maand uitgepakt mag worden.

Je hoeft niet eens voor een box te kiezen, je kunt ook voor een glazen pot gaan. Of houd het lekker simpel en stop de door jou gemaakte kaartjes en de cadeau- of kortingsbonnen in aparte envelopjes. Elke maand een envelop. Maak desnoods een grabbelton. Mijn favoriet is een verzameling van briefjes in een blik. Er zijn zoveel mogelijkheden, voor zowel de buitenkant als de inhoud. Het gaat om het idee.

Cadeautip voor bruidsparen in stappen

Het idee leg ik ter verduidelijking in het onderstaande stappenplan nog even uit.

Benodigdheden: een box (of doos, glazen pot, enveloppen, grabbelton, blik), papier voor de brief, een pen, een stift, kaartjes die iets dikker zijn dan gewoon papier, cadeaupapier, cadeaubonnen en kortingsbonnen van willekeurige uitjes

  • 1: bedenk twaalf leuke dingen om te doen, voor elke maand één
  • 2: verzamel je cadeaubonnen en/of kortingsbonnen
  • 3: beschrijf met een stift je eigen kaartjes
  • 4: pak de bonnen en je eigen kaartjes in met cadeaupapier
  • 5: zet daarop de maand waarin de bon of het kaartje ingeleverd mag worden
  • 6: doe alle twaalf de cadeautjes in een box
  • 7: schrijf een begeleidende brief (zie hieronder) of print het onderstaande voorbeeld

Een begeleidende brief

Nu snap jij het idee, maar degene die de verrassingsdoos ontvangt weet van niks. Leg daarom voor hem of haar of hen uit wat dit cadeau inhoudt, door middel van een begeleidende brief. Zorg dat deze brief direct opvalt en als eerst gelezen wordt. Hieronder een voorbeeld van een opzetje die je in de doos kunt doen. Voor het gemak spreek ik in de brief even vanuit de ons-vorm.

*Datum van de bruiloft*
Lieve …,
Vandaag is een speciale dag. Voor jullie, omdat jullie zojuist het jawoord aan elkaar hebben gegeven. En voor ons, omdat wij daarbij mochten zijn. Wij wensen jullie veel geluk toe en hopen dat jullie vele leuke dingen mogen gaan beleven. Het is belangrijk om leuke dingen te blijven doen met elkaar, ook nu (juist nu!) jullie getrouwd zijn. Hierbij willen wij jullie een handje helpen. Vandaar dit cadeau.
Eigenlijk is dit niet echt één cadeau. Het zijn meerdere cadeautjes. Gelegenheden, uitjes, dates. We hebben twaalf leuke dingen bedacht die jullie samen gaan doen. In elk cadeautje staat wat jullie mogen gaan doen of tegoed hebben. Op elk cadeautje staat een maand. Wat in het cadeautje zit, mag/moet die maand gebeuren. Op elke eerste dag van de maand mag je kijken wat er in zit, wat jullie dus gaan doen. Niet eerder!
Heel veel plezier met en tijdens deze cadeautjes. En heel veel geluk in jullie huwelijk. Dat jullie vele leuke dingen mogen gaan beleven.
Liefs,

Cadeautip zelf gebruiken

P.S. Je kunt deze cadeautip voor het bruidspaar ook gewoon voor je eigen partner maken. Dan heb je er zelf ook nog een beetje profijt van!

Gastblogger Roos schreef een boek over haar zoektocht naar de liefde, nu schrijft ze hier voor Loves 2 Love over.  Lees meer over haar boek ‘Keuzes’ op haar website: www.roosvlaar.nl 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.