Daphne: Lach eens naar het vogeltje! Over de bruidsreportage

Vorige keer stelde gastblogger Daphne (39) zich aan je voor. Vandaag  vertelt ze je alles over de bruidsreportage.

Met een verloofde die jarenlang fotograaf is geweest en zelf enige ervaring als assistent-fotograaf, stonden mijn verloofde en ik behoorlijk kritisch tegenover het selecteren van een bruidsfotograaf. Hoe kies je nou een fotograaf die bij je past? De fotograaf moet niet alleen budgettair bij je passen, je moet je ook prettig voelen bij de persoon die zo’n belangrijke dag voor je vastlegt. En dan nog de belangrijke vraag: welke locatie kies je voor de foto’s?
Al met al is het – naast je eigen geheugen – een van de mooiste herinneringen aan De Dag die je jezelf cadeau geeft.

Awards

We vielen voor een fotograaf die op haar website uitlegde dat ze journalistieke reportages maakt. “Wat je ziet is wat ik fotografeer,” legde ze ook uit tijdens de kennismaking. Met die insteek heeft ze ook al heel wat awards gewonnen. Ze bleek een neus te hebben voor op het eerste gezicht onopvallende situaties. Juist het vastleggen van deze momenten, maken de reportage completer. Haar prijs was wel hoger dan wat binnen ons budget viel, maar gezien de kwaliteit van de foto’s vonden wij dat de moeite waard.

bruidsreportage
Foto gemaakt door de getuige tijdens de bruidsreportage

Tweede fotograaf

We spraken af in haar studio voor een kennismaking. Zij legde haar werkwijze uit en verraste ze ons met het feit dat ze met een vaste, tweede fotograaf samenwerkt. Verschillende fotografen betekent verschillende gezichtspunten en dat zorgt voor veel diversiteit. Maar dat de tweede fotograaf voor speciale lichteffecten zou zorgen, konden we toen nog niet bedenken. Ze bleek namelijk ook de hoofdfotograaf te assisteren met technische snufjes zoals speciale lampen. Dit leverde prachtige platen op.

Aardbeien

We waren er snel uit welke locatie we wilden voor de reportage. Ik ben opgegroeid in Naarden. Dit vestingstadje is een prachtig decor voor mooie foto’s. Daarnaast trouwden we op zaterdag en ik wist dat er dan markt is. Het leek ons zo leuk om over de markt te lopen met onze prachtige vier dochters! Vier bruidsmeisjes die aardbeien snoepen van een marktkraam is eens wat anders.

Neuzen bij elkaar!

De reportage van onszelf was best lastig. We zijn allebei geen fotomodellen, maar de fotograaf wilde graag de sparkle tussen ons zien. “Neuzen bij elkaar!” riep ze dan, met de verwachting dat wij verliefd in elkaars ogen zouden zwijmelen. We werden er melig van en wisten ons geen houding meer aan te nemen. Ze gaf een andere opdracht. “Kom eens vanaf daar naar me toe lopen en doe zo gek mogelijk!” Dit bleek een prima uitlaatklep voor onze spanningen en de rest van de reportage ging van een leien dakje.

bruidsreportage
Foto gemaakt door de getuige tijdens de bruidsreportage

Selectie

Daar zit je dan. Een paar weken later naar een scherm te staren met vierhonderd foto’s. In het boek passen en vijftig. Meer mag, maar met meerprijs. Het viel niet mee maar uiteindelijk hebben we 54 foto’s gekozen. Het boek is in de maak. We zijn benieuwd!

bruidsreportageGastblogger Daphne is 39 jaar
en woont in de Flevopolder. 19 mei 2018
trouwt zij met haar grote liefde. Lees elke maand
mee over haar voorbereidingen.

 

 

Lees ook het vorige deel:
Gastblogger Daphne: Een nieuw leven

Een gedachte over “Daphne: Lach eens naar het vogeltje! Over de bruidsreportage

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.