De beste trouwfotograaf vinden: 6 tips

Ik schreef al eerder over het belang van het vinden van een goede fotograaf, een belangrijk onderdeel van je bruiloft. De mooiste dag van je leven vliegt immers zo snel voorbij, dat het fijn is om later terug te kunnen kijken naar alle mooie foto’s. Maar hoe vind je dan de beste trouwfotograaf? Met deze tips lukt dat.

1. Wat vind jij mooie foto’s

Voor je een trouwfotograaf of meerdere fotografen gaat benaderen is het goed om te bepalen wat jullie stijl is. Houd je van klassieke foto’s, industriële foto’s, lichte foto’s of juist donkere foto’s? Pas als je dat weet kun je op zoek gaan naar een fotograaf die bij jullie stijl past.

Bekijk de website en het portfolio van verschillende fotografen, zodat je precies weet welke fotografen bij jullie stijl aansluiten. Let hierbij ook op of er foto’s online staan van de hele dag, of dat alleen de beste foto’s online staan. En zijn er foto’s te zien die binnen zijn gemaakt? Zo ja, vind je die ook mooi? Waarschijnlijk vallen er dan nog een aantal fotografen af.

trouwfotograaf

2. Heb je een klik met de trouwfotograaf?

Als je een kort lijstje met trouwfotografen hebt kun je kijken of je een klik hebt met de fotograaf van jouw keuze. Denk eraan dat jullie fotograaf de hele dag aanwezig is en dat het dus belangrijk is dat jij je op je gemak voelt. Bovendien wil je misschien wel foto’s laten maken terwijl je de trouwjurk aantrekt, dan is het erg belangrijk dat je je op je gemak voelt bij je fotograaf.

Afhankelijk van waar je trouwfotograaf vandaan komt kun je een afspraak maken voor een bak koffie of een skypegesprek. Wees niet bang om een tweede gesprek in te plannen voor je iemand boekt.

3. Prik een datum

Hebben jullie een keuze kunnen maken? Als jullie nog geen datum hebben gekozen is dit het moment om daar eens serieus over na te denken. Van mei tot en met september hebben fotografen vaak elk weekend bruiloften en het is dus zaak om jullie bruiloft op tijd te boeken.

aanzoek op een andere manier

4. Een loveshoot als voorbereiding

Een loveshoot of een preweddingshoot met jullie fotograaf laat jullie alvast aan elkaar wennen en bovendien kun je dan vast mooie plekjes zoeken voor de trouwreportage. Elke fotograaf heeft zijn eigen werkwijze en met een preweddingshoot leren jullie die alvast kennen. Op die manier krijgen jullie de mooiste foto’s op jullie trouwdag.

5. Ga niet voor het goedkoopste

Er zijn heel veel amateurs op de markt, die vaak veel minder vragen dan een professional. Ik wil zeker niet per definitie zeggen dat een amateur slechte foto’s maakt, maar vaak zie je wel waarom de professional meer kost. Ga bij het kiezen van een fotograaf dan ook niet automatisch voor het goedkoopste maar bekijk uitgebreid de kwaliteit van de fotograaf van jullie keuze.

trouwfotograaf

6. Maak duidelijke afspraken

Bespreek van tevoren met je fotograaf wat je van hem/haar verwacht. Is de fotograaf de hele dag aanwezig, of een gedeelte van de dag? Bespreek ook of je de fotograaf een lijst van foto’s die je graag wilt hebben mag geven. Sommige fotografen vinden dit namelijk niet fijn, terwijl het voor jou heel belangrijk kan zijn.

Ook goed om te vragen is of de fotograaf een back up heeft voor het geval hij/zij ziek wordt en of er een contract getekend wordt. Maak duidelijke afspraken over de levertijd en hoe de foto’s aan jullie worden geleverd. Als dan alles goed geregeld is valt er nog maar 1 ding te zeggen: geniet van jullie dag!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.