Dit had niemand je verteld over verloofd zijn

Hoeveel bruiloften je ook afloopt en hoeveel vriendinnen je wel niet alles hebben verteld, er zijn dingen waar je pas écht achter komt als je ze zelf meemaakt. En dit had niemand je verteld over verloofd zijn.

Het aanzoek zal niet zijn wat je dacht

Misschien ben jij wel zo’n type dat haar hele aanzoek van begin tot eind gepland heeft. Beginnend met een romantisch diner, en eindigend in een flashmob waarbij jij een prachtig traantje dat naar beneden biggelt wegveegt terwijl je ‘ja, natuurlijk trouw ik met je!’ roept. Spoiler alert: het gaat niet zijn wat jij verwacht. Misschien heb je toevallig net die dag een enorme puist, heb je een ‘ugly cry’ (net als ik!) of heeft je lief een heel ander idee bij een aanzoek.

Geen zorgen, het is sowieso prachtig. Jij en je lief gaan trouwen. Of hij je dat nou vroeg terwijl je onopgemaakt in je pyjama op de bank zat of tijdens een diner in een chique restaurant, dat doet er niet toe.

Je kunt een foto delen van een hand mét ring

Je kunt trouwens je ogen ook niet afhouden van die ring. Ook al draag je altijd sieraden, een verlovingsring is toch net weer anders en je zult er de hele dag naar willen staren. En kijken met welke nagellak hij het mooiste staat. Investeer in een goede manicure, want iedereen zal je ring willen zien!

had niemand je verteld over verloofd zijn

En je mag het verhaal 200 keer vertellen

Op het moment dat jullie je verloving bekend maken zal iedereen willen weten hoe je gevraagd bent, wat er gebeurde en natuurlijk hoe de ring eruit ziet. Dus sta jij jullie verhaal te vertellen in de supermarkt, bij het voetballen op zaterdagochtend en sta je in het middelpunt van de aandacht op feestjes.

Ben je er stiekem een beetje klaar mee om het hele verhaal tot in detail te vertellen? Houd het dan bij de korte versie en plaats het lange verhaal op bijvoorbeeld jullie trouwsite. Hier kun je dan altijd naar verwijzen.

Iedereen bemoeit zich met je bruiloft

Natuurlijk doen ze dit vaak uit liefde, maar dat maakt het niet minder irritant. Je snapt dat die ene verre tante graag uitgenodigd wil worden, maar je ziet haar maar 1 keer per jaar. En heel leuk dat je vriendin net getrouwd is en er dus álles vanaf weet, maar dat wil niet zeggen dat je verplicht iets moet doen met de adviezen die je krijgt. Behalve als je schoonzusje over trouwen blogt natuurlijk (haha, grapje!).

Leg die meningen dus maar lekker opzij, en doe waar jij je goed bij voelt. Ook als dat betekent dat je die verre tante niet uitnodigt en het advies van je vriendin in de wind slaat.

had niemand je verteld over verloofd zijn

Heb je al een datum? Weet je al hoe je…

Vanaf het moment dat je ja zegt wil iedereen van alles van je weten. Of je al een datum gekozen hebt, wie de bruidsmeisjes en getuigen worden en of je al een locatie hebt gevonden. Jij hebt nog niet eens de kans gehad om hierover na te denken en weet eigenlijk niet zo goed wat je moet zeggen.

Heb je nog niet nagedacht over jouw droombruiloft? Geef dan aan dat jullie daar nog druk mee bezig zijn en dat ze de eerste zijn die iets horen. Dat zullen ze vast wel begrijpen!

De tijd vliegt voorbij

Voor je het weet ben je getrouwd, en kun je nooit meer terug naar die prachtige periode van verloving. Dus geniet met volle teugen van dit moment, want voor je het weet is het voorbij.

Zo, een aantal dingen die niemand je verteld had op een rijtje. Maar wie weet heb jij nog wel een goede aanvulling? Laat het me vooral weten! Wat had niemand je verteld over verloofd zijn?

2 gedachten over “Dit had niemand je verteld over verloofd zijn

    1. Haha ja mensen willen dat zo graag weten! Wat tof dat je een datum hebt geprikt, dan heb je echt iets om naar toe te leven 🙂

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.