DIY bloemenslinger voor je bruiloft

De aankleding van je bruiloft kan net voor dat beetje extra zorgen. Zo kan een prieeltje de boel net een beetje opleuken. Hoe je zo’n prieeltje maakt beschreef ik al eerder. Vandaag laat ik jullie zien hoe je een bloemenslinger bij het prieeltje kunt maken.

Lees ook: Zelfgemaakte centerpieces en bedankjes

Dit heb je nodig

Om een versiering van bloemen te maken heb je verschillende dingen nodig.

  • Bloemen (natuurlijk). Als je voor kunstbloemen kiest kun je de versiering langer van tevoren maken en blijft deze langer mooi.
  • Metalen binddraad
  • Een dik touw
  • Kniptangetje

Zo maak je het

Zoals wel vaker heb ik hieronder ook een video staan, maar in dit geval vind ik dat je daar helaas niet zo veel aan hebt. De video heb ik hier vooral toegevoegd om een beeld te geven van het eindresultaat. Hier is hoe ik de bloemenslinger zou maken.

Neem een stuk touw, zo lang als jouw slinger moet worden. Begin met het schikken van de bloemen zoals jij ze graag zou willen hebben. Heb je een thema voor je bruiloft? Dan kun je denken aan bloemen binnen de kleuren van je thema.

Als je tevreden bent over hoe je de bloemen hebt geschikt kun je beginnen met het vastmaken aan het touw. Om te zorgen dat de bloemen niet gaan glijden raad ik aan om een gedeelte van de metalen draad door het touw heen te steken. Doe dit om de 5 centimeter. Daar kun je dan weer de andere draden die je hebt gebruikt om de bloemen vast te maken aan vastbinden.

Hang de slinger op zoals jij hem wilt hangen en controleer nog eens of je geen open stukken hebt. Als dat inderdaad niet het geval is ben je klaar!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.