DIY bruiloft bedankjes – zo maak je ze heel makkelijk zelf

Jullie dag is de allermooiste en je geniet met volle teugen. Maar voor je het weet is het voorbij en vertrekken de eerste gasten. Geef jij ze nog iets mee om jullie dag te herinneren en om ze te bedanken voor hun aanwezigheid op jullie grote dag? Deze bedankjes kun je ook zelf maken, dat geeft meteen een persoonlijke touch. Dus ga met jouw bruiloft voor deze DIY bruiloft bedankjes!

Lees ook: DIY Wedding sign: glazen bord met tekst

The day after bedankje

Veel mensen hebben de dag na een bruiloft last van hoofdpijn, al die drankjes doen je vaak niet zo veel goed. Om je gasten ook de volgende dag nog met een lach terug te laten denken aan jullie bruiloft kun je ze een ‘eerste-hulp-bij-een-kater-pakket’ meegeven. Kies bijvoorbeeld zoals dit stel voor een flesje water met twee paracetamol. Grappig, en behulpzaam!

DIY bruiloft bedankjes
Bron: Pinterest

Geef zaadjes cadeau

Ook leuk om als bedankje mee te geven is een zakje met bloemzaadjes. Zo was ik ooit op een bruiloft waar we bij het weggaan een zakje met vergeet-me-niet-zaadjes kregen, zodat we hun speciale dag nooit zouden vergeten. Ontzettend leuk en wanneer je de zaadjes in je tuin plant kun je wanneer de bloemen opkomen altijd terugdenken aan die mooie bruiloft.

Natuurlijk hoef je niet voor vergeet-me-nietjes te kiezen, je kunt ook voor een andere bloem kiezen. Bijvoorbeeld één die veel voor jullie betekent.

DIY bruiloft bedankjes
Bron: Pinterest

Snoep!

Wie houdt er nou niet van snoepjes? Een grappig en heel makkelijk zelf te maken bedankje is dan ook een zakje met drop met een leuke tekst. En bijna iedereen houdt wel van dropjes, en als ze het niet lekker vinden is er vast wel een partner/kind/ouder die het lekker vindt.

DIY bruiloft bedankjes
Bron: Pinterest

Hartjes zeep

Een bedankje waar veel vrouwen gek op zullen zijn is die in de vorm van zeepjes. Met een leuk lintje eraan waar jullie datum of namen op staan steel jij de show. Extra leuk is het om de zeepjes in hartjesvorm te doen. En het mooiste is dat dit soort zeepjes voor een lage prijs bij de Action te krijgen is, waardoor dat vaak nog goedkoper is dan het helemaal zelf maken.

DIY bruiloft bedankjes
Bron: Pinterest

Een flesje vol liefde

De Action heeft zo ontzettend veel leuke dingen, die je kunt gebruiken om een gepersonaliseerd bedankje te maken. Zo hebben ze bijvoorbeeld kleine glazen flesjes, die je zou kunnen vullen met snoephartjes. Klein kaartje eraan met een persoonlijke boodschap, jullie datum of jullie namen en je bent klaar. Persoonlijk én origineel!

DIY bruiloft bedankjes
Bron: Pinterest

Wat voor bedankjes gebruik jij op je bruiloft? Of kies je ervoor om helemaal geen bedankjes te geven?

4 gedachten over “DIY bruiloft bedankjes – zo maak je ze heel makkelijk zelf

  1. Zo’n zakje met zaadjes hebben we vorig jaar ook gemaakt voor de bruiloft van vrienden. Bij de Hema hebben ze bloemenconfetti waar zaadjes in zitten. Dit lijkt heel leuk in combinatie met gewone zaadjes in zo’n zakje!

  2. I love the little heart soaps. How do you do it? We will get married this summer and i would like to prepare small, cute give aways. These heart soaps would be great for that.

    1. I believe you can buy these kinds of soap in the store. But maybe you could make them yourself, I’m not sure. I’ll look into that!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.