DIY versiering voor je eettafel

Heb jij al nagedacht over versiering voor je eettafel? Misschien kies je voor grote centerpieces (die je ook zelf kunt maken), maar een lage versiering voor je eettafel die over je hele tafel ligt kan ook erg mooi zijn.

Groene versiering voor je eettafel

In de DIY van vandaag zie je een versiering van groene takken en wat bloemetjes zoals gipskruid en rozen. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je dit kunt maken én hoe je het de hele dag mooi houdt.

Wat heb je nodig?

Je hebt een aantal dingen nodig om deze DIY goed te kunnen maken:

  • Groen zoals eucalyptus, varen en wat je zelf nog meer wilt toevoegen
  • Gipskruid
  • Rozen
  • Tangetje om het groen te knippen
  • Metalen draad
  • Groene metalen draad om om de planten te wikkelen
  • Houder voor de rozen waar je water in kunt doen

Zo maak je het

Begin met knippen van het groen, zodat er niet te grote bossen groen zijn. Daarna doe je hetzelfde bij het gipskruid. Als alles geknipt is schik je het groen en het gipskruid op de tafel zoals jij het straks wilt hebben. Ben je tevreden, dan begint het echte werk.

Wikkel een stuk stevige metalen draad af over de lengte van je bloemstuk. Knip het af en leg het op tafel. Daarna ga je met de groene metalen draad aan de slag. Maak steeds kleine bosjes met groen en gipskruid en omwikkel deze met de groene draad. Daarna kun je deze vastmaken aan de grote metalen draad. Ga zo door totdat je alles hebt vastgemaakt aan de metalen draad.

Dan komen de rozen aan de beurt. Omdat deze niet de hele dag zonder water kunnen zonder uit te drogen stop je deze in kleine houdertjes met water. Daarna steek je ze tussen de andere bloemen, zodat het houdertje niet meer te zien is. Ben je van plan om dit bloemstuk te verplaatsen, doe dat dan heel voorzichtig!

Een gedachte over “DIY versiering voor je eettafel

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.