Je droom huwelijksreis plannen met deze tips

Niet iedereen kiest ervoor om na hun huwelijk op huwelijksreis te gaan. Vanwege de hoge kosten van een bruiloft, omdat het niet uitkomt of omdat het stel het niet belangrijk vindt om meteen op vakantie te gaan. Andere stellen kijken juist ontzettend uit naar hun huwelijksreis en willen dat dit anders wordt dan een normale vakantie.

Welke bestemming kiezen?

Het kiezen van een bestemming voor je droom huwelijksreis kan lastig zijn. Vaak wordt er gekozen voor een romantische bestemming, of een bijzondere of verre reis. Vaak kiezen pasgetrouwde stellen ervoor om de drukke toeristische oorden te vermijden en kiezen zij voor een rustigere en meer afgelegen bestemming.

Ook wordt er wel eens voor gekozen om een speciaal arrangement te nemen, met een mooiere kamer of een extra wellness arrangement. Of stellen kiezen juist voor een actieve vakantie.

Droom huwelijksreis

Tips bij het kiezen van je reis

Waar moet je rekening mee houden als je jouw droom huwelijksreis wilt gaan boeken? Hoe lang van tevoren moet je je gaan oriënteren? Wat is het budget én waar wil je heen? allemaal vragen die erg belangrijk zijn bij het boeken van jullie droomreis.

Met deze tips wordt het uitzoeken van een reis iets makkelijker, zodat jullie straks zonder stress op huwelijksreis kunnen gaan.

1. Begin op tijd met plannen

Start ruim van tevoren met de oriëntatie. Niet alleen kun je dan in de gaten houden of er een aanbieding voorbij komt, maar ook heb je voldoende tijd om alle eventueel benodigde reisdocumenten te regelen.

Bovendien zijn er vaak niet zo veel honeymoon suites beschikbaar bij een hotel. Ben jij vroeg met boeken, is deze waarschijnlijk nog wel beschikbaar.

2. Bespreek een budget

Een belangrijk punt, dat niet vergeten mag worden. Buiten het budget van de bruiloft zullen jullie ook een budget moeten opstellen voor de huwelijksreis. Gaan jullie voor een all inclusive vakantie, of willen jullie juist gaan rondtrekken? Bij een all inclusive is het wat makkelijker te berekenen hoeveel je kwijt bent. Je hoeft immers op vakantie niet nog apart eten of drinken te kopen.

Ook bij een vakantie waar jullie gaan rondtrekken kun je grofweg berekenen wat jullie kwijt zullen zijn. Zoek van tevoren op hoe duur een maaltijd in jullie vakantieland ongeveer is en houdt hier rekening mee.

Of boek een locatie met Airbnb, ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar dit schijnt ook een leuke en goedkope manier van reizen te zijn.

droom huwelijksreis

3. Hoe lang gaan jullie?

Gaan jullie maar een weekje, of ga je drie weken rondreizen? Dit hangt af van wat er mogelijk is op jullie werk. Probeer ook rekening te houden met de seizoenen. Ga je naar het Noordelijk of het Zuidelijk halfrond, of heb je te maken met regenseizoenen? Niets is zo zonde als het boeken van een prachtige vakantie, waarbij jullie heel veel willen gaan doen, en dat je dan de hele dag in de regen zit. Je vakantie valt dan letterlijk in het water.

4. Het kiezen van een locatie

Er zijn veel locaties om uit te kiezen, maar de meest gekozen locaties volgens de website InfoNu zijn deze:

  • Bali
  • Malediven
  • Italië
  • Griekenland
  • Mauritius
  • Maleisië
  • Thailand
  • Seychellen
  • Curaçao
  • Zuid Afrika

Wanneer jullie een locatie gaan kiezen, houdt dan rekening met dingen als temperatuur, vaccinaties en bezienswaardigheden. En  het belangrijkste is dat jullie een vakantie kiezen die bij jullie past.

Wat is jouw droom huwelijksreis? Strandvakantie, wandelvakantie of misschien een avontuurlijke vakantie?

droom huwelijksreis

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.