Een goedkope jurk die er duur uitziet – zo doe je dat

Het aanschaffen van een trouwjurk kost een hele hoop geld. Geld dat je er soms niet aan kunt of wilt uitgeven. Gelukkig zijn er ook een hele hoop goedkopere opties voor een trouwjurk, alhoewel je dat er soms wel vanaf ziet. Maar ook een goedkope jurk kun je er duur uit laten zien, met deze tips.

Lees ook: De beste oplossing tegen schurende benen onder je trouwjurk

Waar een goedkope jurk kopen?

Je kunt op verschillende plekken een goedkope trouwjurk kopen. Wat voor jou goedkoop is, hangt af van je budget. Je kunt al een trouwjurk kopen voor onder de 100 euro, als je bereid bent deze aan te schaffen via een website als AliExpress, Wish of soortgelijk.

Durf je het niet aan om een jurk online aan te schaffen en wil je jouw trouwjurk eerst kunnen passen? Dan kun je eraan denken om naar een outletstore te gaan en daar een jurk uit te zoeken. De prijzen in een outletstore zijn een stuk lager dan de prijzen in een bruidsmodewinkel, maar nog steeds ben je enkele honderden euro’s kwijt aan je jurk. Voordeel daarbij is wel dat je weet dat je een kwaliteitsjurk aanschaft. De trouwjurken in een outlet hangen daar vaak omdat ze van vorig seizoen zijn, het de laatste is of omdat er een (kleine) beschadiging is.

Draag het juiste ondergoed

Een trouwjurk heeft vaak een wat dikkere stof dan normale kleding, en dat zorgt ervoor dat vetjes en randjes wat minder opvallen. Toch is het nog steeds van GROOT belang dat je het juiste ondergoed draagt. Afhankelijk van de soort jurk die je draagt kun je je ondergoed daarop aanpassen.

goedkope jurk

Een jurk met een lage rug vraagt bijvoorbeeld ander ondergoed dan een hooggesloten jurk. En een soepel vallende jurk laat vaker randjes zien, omdat de stof wat minder dik is dan bij een baljurk bijvoorbeeld. Bovendien wil je misschien wel mooi ondergoed onder je jurk dragen in verband met de huwelijksnacht. Alhoewel voor veel stellen de huwelijksnacht minder spannend is dan gedacht wordt! Deze wordt vaak op een later moment gepland, omdat je na een dag feesten helemaal op bent.

Laat de jurk op maat maken

Kijk jij net als ik regelmatig naar programma’s als Say Yes to the Dress, Bride by Design en Something Borrowed or Something New? Dan zie je vast ook dat de jurken bij het passen vaak met grote klemmen worden vastgezet. Of dat er een stuk stof aan de achterkant tussenzit, omdat de jurk niet goed sluit. Dat wordt allemaal anders als je de jurk in je eigen maat bestelt, maar vaak past een jurk dan nog steeds niet helemaal perfect.

En een jurk die goed past ziet er nu eenmaal beter uit dan een jurk die een beetje om je heen hangt, of die te strak zit. Een beetje investeren in een goede coupeuse is dan ook geen weggegooid geld.

Bling it up! (een beetje dan)

De ene bruid is gek op veel bling, de andere juist helemaal niet. Wanneer je een goedkope trouwjurk aanschaft kun je deze wat duurder laten lijken door de jurk te versieren met bijvoorbeeld een mooie riem, of sieraden. Misschien kun je de sieraden wel van iemand lenen, dan ben je meteen voorzien voor je ‘something borrowed’. Wat er ook voor kan zorgen dat je trouwjurk er duurder uitziet is een mooie sluier.

Ga niet voor spierwit

Een spierwitte jurk ziet er vaak een stuk goedkoper uit dan een jurk in bijvoorbeeld ivoor. Voor een goedkopere jurk wordt over het algemeen minder stof gebruikt, waardoor de stof bij een witte jurk ook sneller doorschijnt. Houdt daar rekening mee bij het kiezen van je ondergoed, of ga voor een ivoor of bijvoorbeeld champagnekleurige jurk. Deze schijnen wat minder snel door.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.