Een serieuze relatie? Dit moet je weten over je partners verleden

Wanneer jij en je partner net bij elkaar zijn, kunnen jullie uren praten om elkaar beter te leren kennen. Maar er zijn dan altijd onderwerpen die toch een beetje taboe zijn. En als jullie dan een serieuze relatie hebben ga je voorzichtig over de toekomst praten. Wat natuurlijk ook heel belangrijk is, maar praten jullie ook wel eens over elkaars verleden?

Lees ook: Een moeilijk gesprek voeren, zo wordt het makkelijk

Hoe gingen eerdere serieuze relaties over?

De meeste mensen praten niet graag over hun exen, maar toch is dit wel een belangrijk onderdeel als jij verder wilt met je partner. Bij een serieuze relatie is het echt nodig om te weten hoe eerdere relaties tot een einde zijn gekomen. En dat vind je uit door te praten met je partner.

Was één van de partners niet trouw, waren er financiële problemen of was de liefde ineens over? Wat een einde maakte aan de relatie kan inzichten geven in hoe jullie in een relatie staan. Misschien heeft je partner zich enorm misdragen, of hij/zij is juist enorm gegroeid door de dingen die in het verleden gebeurden.

Hoe gaat je partner om met vriendschappen?

Wanneer je net een nieuwe relatie hebt is het gewoon dat je even wat minder tijd besteedt aan je vriendschappen. Maar hoe jouw partner omgaat met vriendschappen zegt ook heel veel over hoe hij/zij om zal gaan met jou.

Is er ooit een grote familieruzie geweest?

Hetzelfde geldt voor omgaan met familieleden. Is er een grote familieruzie geweest en wat was zijn/haar aandeel daarin? Wanneer er inderdaad een grote ruzie is geweest, wil dat niet zeggen dat je partner jou ook slecht zal behandelen. Misschien heeft hij/zij er wel enorm veel van geleerd. Maar het is goed om hier eens over te praten met je partner.

serieuze relatie

De seksgeschiedenis

Tja, hier wil je misschien liever niet over praten met je partner. Toch kan het je ook veel leren over je relatie. Natuurlijk hoef je niet in te gaan op alle intieme details, dat wil je vast helemaal niet weten. Maar wat je wel moet weten is of je partner ooit een SOA heeft gehad, of dat er misschien een zwangerschap is geweest waar jij geen weet van hebt.

In deze tijd kun je haast niet meer verwachten dat je partner een onbevlekt verleden heeft. Dat maakt het gesprek dat je hierover moet hebben des te belangrijker.

In een serieuze relatie? Weet jij alles over je partners verleden?

Hebben jullie een serieuze relatie? Dan is dit misschien wel het moment om het eens over het verleden van je partner te hebben. Dan kunnen jullie daarna een stap verder zetten en misschien wel gaan nadenken over een huwelijk?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.