Facebook gaat veranderen

Kort geleden heeft Facebook aangekondigd dat er een grote verandering plaats gaat vinden. De tijdlijn wordt weer zoals vanouds: meer berichten van familie en vrienden, en minder van pagina’s. Hiermee hoopt Facebook gebruikers te behouden en ook nieuwe gebruikers aan te trekken. Natuurlijk heb ook ik daar mijn mening over en die deel ik graag met jullie.

Meer familie en vrienden, minder bedrijven

Deze verandering bij Facebook betekent dat jij in jouw tijdlijn meer berichten zult zien van mensen die je kent. Foto’s en video’s van familie en vrienden in plaats van ‘tag degene die in 2018 zwanger wordt’ berichten. Maar dat heeft ook effecten voor de pagina’s die jij een like hebt gegeven. Hier zie je vaak ineens niets meer van terug op je tijdlijn, en dat vind ik jammer.

Dat vind ik jammer omdat ik met mijn pagina, en met mij vele andere bloggers en bedrijven, heel hard mijn best doe om een groot publiek op te bouwen. Dat doe ik door (hopelijk) leuke content te plaatsen en actief te reageren op bezoekers.

Veel reacties, dan doe je het goed

Ik geef meteen toe dat de meeste van mijn bezoekers via het medium Facebook mijn website hebben gevonden. Als mijn pagina minder vaak naar voren komt in iemands tijdlijn heeft dat dus ook gevolgen voor mijn bezoekersaantallen. Facebook geeft aan dat het vooral voor pagina’s met weinig interactie slecht kan gaan. Dus heb je een grote groep lezers, maar reageren deze mensen niet zo vaak? Dan ben je de sjaak.

Loves 2 Love krijgt best veel reacties op Facebook, maar dan voornamelijk in trouwgerelateerde groepen waarin ik de content deel. En dus niet op de eigen pagina. Tot nog toe heb ik gelukkig nog niet héél erg veel gemerkt van de verandering, maar ik ben bang dat dat wel gaat gebeuren.

Mijn mening over Facebook

De laatste jaren ben ik Facebook zelf ook anders gaan gebruiken. Deelde ik eerst nog elke poep en scheet die me dwars zat, met of zonder foto, doe ik dat nu al lang niet meer. Vaker tag ik mensen in onzinberichten zoals ‘Tag iemand met een voorletter M die jou mee moet nemen naar de Malediven’ en in schattige filmpjes over dieren. En dat vind ik oké. Zoals het was wordt het namelijk toch nooit meer, want ik zie bijna niemand meer die veel foto’s deelt. Bovendien let ik zelf ook altijd op met het plaatsen van dingen op social media tijdens bijvoorbeeld een vakantie, want je weet nooit wie er mee leest.

Loves 2 Love in je tijdlijn

Mocht jij nou Loves 2 Love wel gewoon in je tijdlijn willen blijven bekijken, dan kan dat. Je doet dat door naar de pagina zelf te gaan op Facebook en vervolgens te klikken op ‘volgend’. Daar kun je aangeven dat de pagina als eerste moet worden weergegeven. Als het goed is verschijnt deze dan wél gewoon in je tijdlijn.

Facebook

2 gedachten over “Facebook gaat veranderen

  1. Wat fijn dat Facebook weer terug gaat naar het oude ritme. Voor bloggers zoals wij is dit hopelijk positief. Vanaf wanneer gaat dit in? Weet je dag toevallig?

    1. Ik ben bang dat het juist voor bloggers niet echt goed gaat werken. Je moet echt bewust de pagina die je een like hebt gegeven bovenaan zetten en we weten allemaal dat niet veel mensen dat zullen doen. Het nieuwe algoritme is al ingegaan vanaf januari geloof ik.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.