Ga voor een uniek DIY gastenboek op je bruiloft!

Wil jij iets anders dan het standaard gastenboek op je bruiloft? Steeds vaker zie je aparte gastenboeken, die later ook nog eens op een leuke manier in je huis gezet kunnen worden.

Lees ook: Wedding DIY: Houten letters versieren

Vaak zijn deze ideeën ook nog eens redelijk makkelijk uit te voeren, wat natuurlijk helemaal fijn is! Vandaag geef ik je een paar ideetjes voor hele leuke en aparte DIY gastenboeken, die jouw bruiloft naar een hoger niveau kunnen tillen.

Jenga

Samen bouwen aan herinneringen, je kunt het doen met dit Jenga gastenboek. Laat iedereen een kort stukje, of alleen zijn/haar naam opschrijven en haal het spel om de zoveel tijd naar boven. Je speelt dan niet alleen gezellig samen een spelletje, je kunt ook nog eens teruglezen wat iedereen geschreven heeft/wie er allemaal was.

DIY gastenboek
Bron: Pinterest

Samen de wereld over

Zijn jullie echte reizigers? Dan is het misschien leuk om een wereldbol als gastenboek te gebruiken. Iedereen kan hier een berichtje op achterlaten, en het staat ook nog eens heel gaaf in je huiskamer na de bruiloft. Zo geniet jij nog heel lang van je bruiloft en kun je elke keer teruglezen wat iedereen gezegd heeft.

DIY gastenboek
Bron: Pinterest

Fotoboek

Bang dat je vergeet hoe je gasten eruit zagen? De vele alcohol die je op zo’n dag drinkt (meestal tenminste) en doordat je zo veel mensen ziet, kunnen ervoor zorgen dat jij niet meer weet wat diegene aan had. Of hoe iemands haar, of make up zat.

Met een photobooth, of polaroid camera kun je gasten heel makkelijk zelf een foto laten maken (of meerdere) en deze laten inplakken in een gastenboek. Zo kun je jaren later nog lachen om de rare foto’s die gasten hebben gemaakt, of terugkijken naar de mooie outfit van je beste vriendin.

DIY gastenboek
Bron: Pinterest

Vingerafdrukkenboom

Ben je geen fan van een gastenboek vol standaard berichtjes en wil je iets aparts? Dan kun je er ook voor kiezen om je gasten te vragen een vingerafdruk te plaatsen. De vingerafdrukken worden dan de blaadjes van de boom, die je eventueel later weer zou kunnen inlijsten om in huis op te hangen. Een voorbeeld van dat idee zie je hieronder.

DIY gastenboek
Bron: Pinterest

Heb jij nog leuke ideeën die ik hier niet genoemd heb? Dan hoor ik ze heel graag van je! Hoe heb jij je gastenboek vorm gegeven, en liet jij je gasten eigenlijk wel een gastenboek tekenen?

4 gedachten over “Ga voor een uniek DIY gastenboek op je bruiloft!

  1. Een vraag… de vingerafdrukken boom vind ik super gaaf! Waar haal je dan zo’n stempelkussen voor de vingerafdrukken? Groetjes Tessa

    1. Hi Tessa, je kunt stempelkussens halen bij winkels als de Action of bij een hobbywinkel als de Kwast. Volgens mij zou je ze zelfs via AliExpress kunnen bestellen, maar houd dan wel rekening met de levertijd!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.