Gastblogger Tineke gaat trouwen op een zeilschip

Ben jij ook zo benieuwd naar hoe andere bruiden hun bruiloft gepland hebben en waar zij tegenaan liepen? Gastblogger Tineke (25) vertelt je alles over haar huwelijk, ze gaat trouwen op een zeilschip. Ze neemt je mee in de voorbereidingen voor haar grote dag. Vandaag stelt Tineke zich aan je voor.

Kennismaking via internet

Nadat ik mij had aangemeld op relatieplanet duurde het niet lang voor ik een bericht in mijn inbox had van Alexander (nu 31). We hadden nog MSN en begonnen dus het contact via MSN. De eerste paar keren ging het via de chat, maar al snel ging het over op de webcam. Ik wilde toch eigenlijk wel even zien wie Alexander nou echt was. Al snel voelden we ons goed bij elkaar en spraken daarom ook wat af. Eind augustus zou onze eerste afspraak bij mij thuis zijn.

Toch niet afspreken

Ik vond het allemaal maar eng en heb besloten om Alexander een berichtje te sturen. Ik zei onze afspraak af en dat ik het contact zou verbreken. Na een week niets van Alexander te hebben gehoord, kreeg ik een mailtje. Daar stond in dat hij het erg jammer vond dat het zo gelopen was en dat we misschien toch nog iets af konden spreken? 4 september 2012 was onze eerste afspraak en sindsdien hebben wij elkaar niet meer losgelaten. De vonk sloeg gelijk over.

trouwen op een zeilschip

Een bijzonder aanzoek

5 jaar nadat wij officieel een relatie kregen, deed Alexander een aanzoek, op een wel heel bijzondere manier. Wij waren op vakantie in Kroatië en hadden lekker gegeten. We wilden nog even naar het strand om de zonsondergang te bewonderen. Samen zaten op een rots, knus en romantisch bij elkaar. Alexander was voor zijn doen erg stil op dat moment, waarna ik vroeg: ‘is er iets? Je zit te staren en zegt niet zoveel.’ Hij zei: ‘Ik zit te denken. Te denken over ons.’

Ik kreeg een brok in mijn keel, want waarom zat hij te denken over ons? Al snel ging Alexander naast mij staan, waarna hij op een knie zakte en vroeg: ‘Zou je met mij willen trouwen?’ Ik vroeg me af of ik wel wakker was, of ik niet droomde. Maar volmondig zei ik JA. Wij gaan trouwen!

Trouwen op een zeilschip

Wij gaan trouwen op een zeilschip, iets bijzonders, iets niet alledaags. Ik kijk er naar uit dat Alexander mij ophaalt bij ons huis, waarna we samen met onze vaders die de chauffeurs zijn, naar Lemmer rijden voor een fotoshoot. Daarna rijden we naar Lelystad. We worden ontvangen door onze dag gasten en varen naar de plek waar de wind ons brengt. We geven elkaar volmondig het ja-woord op het IJsselmeer en brengen daarna de ambtenaar terug aan wal zodat wij met onze naasten verder kunnen varen en genieten. Er staat een luxe barbecue op ons allen te wachten, waarna de bruids-ijstaart aangesneden zal worden. Uiteindelijk komen we rond 19:30 uur terug aan wal en ontvangen met alle liefde en plezier onze avondgasten. Het wordt een feest om nooit te vergeten!

Gastblogger Tineke is 25 jaar
en gaat trouwen op het
IJsselmeer. Lees elke maand
mee over haar voorbereidingen.

 

 

Lees ook de volgende delen:
Tineke: ‘Hé psst, wij willen jullie wat vertellen: wij gaan trouwen’
Bruid Tineke: Check, check, dubbelcheck. Over het organiseren van een bruiloft
Bruid Tineke: het wordt nu wel erg spannend!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.