Dit vinden je gasten eigenlijk écht niet tof op jouw bruiloft

Je trouwdag is JULLIE grote dag, en iedereen heeft zich dan aan te passen aan wat jullie als bruidspaar willen. Maar dat wil niet zeggen dat jullie gasten niet ontzettend kunnen balen van sommige dingen. Welke dingen vinden je gasten eigenlijk écht niet tof op jouw bruiloft?

DisclaimerDit artikel is geschreven met een humoristische knipoog. Dat betekent dat echt niet alle gasten er zo over denken, en dat je gasten ook echt wel rekening houden met het feit dat het júllie dag is. 

Een bruiloft op een andere dag dan zaterdag

Je gasten begrijpen echt wel dat het duurder is om te trouwen op zaterdag dan een vrijdag, zondag of zelfs midden in de week. Maar dat wil niet zeggen dat het voor hen makkelijk is. In sommige beroepen moet je al bijna een jaar van tevoren je vrije dagen opgeeft, en de meeste bruidsparen sturen hun uitnodiging ongeveer 3 – 6 maanden voor het huwelijk.

Toegegeven, dat geldt zeker niet voor iedereen en als iemand die zelf altijd vrij is op de vrijdagmiddag heb ik er persoonlijk geen last van. Alhoewel, een bruiloft op zondag misschien wel zou zorgen voor wat hoofdpijn en niet zo’n frisse blik op de maandag.

Een groot gat in het programma

Dat er een gat in het programma zit voor de avondgasten, die wel aanwezig willen zijn bij de ceremonie, dat is vanzelfsprekend. Wat lastiger wordt het wanneer er een groot gat is voor de daggasten. Je gasten begrijpen best dat jullie als bruidspaar graag mooie foto’s willen en jullie je daarvoor even terugtrekken. Maar als er dan niets geregeld is voor je gasten vinden ze dat natuurlijk wel een béétje jammer.

Natuurlijk is dat ook nog afhankelijk van de locatie waar de ceremonie en het feest worden gehouden. Zo heb ik eens een bruiloft meegemaakt die in het centrum van de stad werd gehouden. Wij bleven niet mee eten, maar gingen wel naar de ceremonie, receptie en het feest. Tussendoor hebben we een terrasje gepikt met andere gasten van de bruiloft. Ideaal! Maar wanneer jouw feest ergens op een wat afgelegen locatie wordt gehouden, is er weinig om je gasten te entertainen.

gasten

Grote afstand tussen de locaties

Steeds meer bruiloften zijn op 1 locatie, maar dat geldt niet voor alle bruiloften. Voor je gasten is het minder fijn als ze de hele dag heen en weer aan het rijden zijn. Daar komt nog bij dat (bijna) iedereen graag een drankje doet op een bruiloft. Als je gasten tussen de receptie, het diner en het feest nog heen en weer moeten rijden is dat stiekem best een beetje lastig voor je gasten.

(Dure) dresscode

Ik ben niet zo’n fan van feestjes met een dresscode. Vaak is het een dresscode waar ik dus niets van in de kast heb hangen. Daardoor ben ik dus verplicht om iets nieuws aan te schaffen. Een dresscode op een bruiloft kan prima zijn, als het gaat om iets kleins zoals ‘draag een roze accent’. Anders wordt het wanneer je iedereen verplicht om een driedelig pak of dure jurk in felroze aan te schaffen omdat dat jullie themakleur is. Die dure jurk wordt na de bruiloft misschien nooit meer gedragen, en dat is pas echt zonde.

Namens vriendlief: een slechte DJ

Nu is vriendlief wel heel erg gefocust op de DJ tijdens een bruiloft (lees: hij gaat gewoon achter de DJ staan en kijkt de hele avond mee). Maar hij heeft wel gelijk als hij zegt dat een slechte DJ het feest kan verpesten. Wanneer de DJ niet goed aanvoelt wat het bruidspaar of de feestende menigte wil, dan komt het feest niet echt op gang. Dan eindig je de avond waarschijnlijk met 1 dronken groepje vriendinnen op de dansvloer en de rest van de gasten is eerder naar huis gegaan. Eeuwig zonde!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.