De gastenlijst voor je bruiloft samenstellen (+gratis checklist)

1 van de eerste dingen die je doet als je verloofd bent (buiten genieten van jullie verloving!) is het opstellen van een gastenlijst. Dat lijkt allemaal best makkelijk, maar dat is het niet altijd. Om makkelijk een gastenlijst voor je bruiloft samen te kunnen stellen kun je gebruik maken van deze gratis downloadbare checklist.

Gastenlijst voor je bruiloft

Voor je het weet heb je 200 mensen op je gastenlijst staan. En dat terwijl je juist een kleine bruiloft wilde. Of jij en je lief kunnen het niet eens worden over welke mensen jullie wel en vooral ook welke jullie niet willen uitnodigen. Hij wil al zijn collega’s plus partners uitnodigen. Jij kent al deze mensen niet en ziet dat dus ook niet zo zitten.

Daar staat misschien weer tegenover dat jij graag alle verre familie uitnodigt, terwijl hij daarbij zijn wenkbrauwen optrekt. De belangrijke vraag blijft: wie nodig je nou wel uit, en wie vooral niet op jullie mooiste dag?

Familie, vrienden, kennissen

Heb jij wel eens naar je vriendenlijst op Facebook gekeken? Ik heb mijn vriendenlijst zojuist even gecontroleerd, meer dan 550 vrienden. En terwijl ik toch bezig was heb ik dan ook maar meteen die van mijn wederhelft gecontroleerd: meer dan 860!! Natuurlijk zit daar wat overlap in (155 om precies te zijn), maar als we iedereen uit zouden nodigen zouden we nog steeds op 1.255 gasten komen. Een beetje enthousiast niet? En dan te bedenken dat er ook altijd ooms/tantes/opa’s/oma’s zijn zónder social media en deze dus nog niet eens meegeteld zijn.

Natuurlijk gaan wij niet ál onze Facebookvrienden uitnodigen op het moment dat wij gaan trouwen. Maar de vraag is dan natuurlijk: wie wel en wie niet?

Checklist voor je gastenlijst

Met deze handige checklist voor je gastenlijst kun jij makkelijk bekijken of je vrienden/familie/collega’s wilt uitnodigen voor jouw bruiloft. En wie weet ben jij wel heel makkelijk hierin en heb je de checklist niet eens nodig. Dat is natuurlijk helemaal mooi!

gastenlijst voor je bruiloft

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.