Gave trend: ga jij voor een festival bruiloft?

Helemaal hip anno 2017 is de festival bruiloft. Een bruiloft voor de vrije geest die je in kunt richten zoals jij wilt. Ga voor foodtrucks, bloemen, slingers met lampjes, een BBQ en een bohemian jurk. Dans onder de sterren tot de zon op komt of geniet van een prachtige bruiloft in het bos. Het kan allemaal, met een festival bruiloft.

Alles mag en niets moet is het uitgangspunt van de festival bruiloft. Toch zijn er wel een aantal dingen die erg leuk zijn om te doen, daarom vandaag een inspiratiepost. Zo weet jij straks precies wat je wilt op jouw festival bruiloft!

Uitnodigingen

De festival bruiloft begint al bij de uitnodigingen. Kies er bijvoorbeeld voor om deze in de vorm van een timetable te gieten. Of ga voor een uitnodiging zoals die op de afbeelding hieronder.

Ook uitnodigingen met bloemetjes, touw eromheen geknoopt of kant doen het erg goed. En de echte crea bea maakt dit natuurlijk gewoon zelf!

De dag zelf

Op de dag zelf is er vaak enorm veel te doen. Hoe kun je dat nou op een leuke manier aan je gasten laten weten, zonder dat je ceremoniemeester de benen onder zijn/haar lijf uit rent om iedereen op de hoogte te brengen?

Kies bijvoorbeeld voor een grappige wegwijzer, zodat iedereen weet wat waar is. Het is ook niet onbelangrijk dat gasten weten wanneer ze waar moeten zijn, zodat ze bijvoorbeeld niet de ceremonie missen. Je kunt de gasten een timetable meegeven, bijvoorbeeld geprint op een waaier. Vooral op een warme dag zullen je gasten hier erg blij mee zijn!

festival bruiloft

Stroom, toiletten, eten en andere belangrijke punten

Anders dan bij een normale trouwlocatie zul je hier zelf voor een aantal belangrijke punten zorg moeten dragen. Vergeet bijvoorbeeld niet om stroom te regelen, zodat je de boel ‘s avonds kunt verlichten en zodat je de toiletwagen kunt gebruiken. Een goede watervoorziening is dan trouwens ook belangrijk. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor Dixies, maar vinden we die niet allemaal verschrikkelijk?

Wat betreft eten kun je ervoor kiezen om één of meerdere foodtrucks te laten komen, of je regelt een grote barbecue. Bij het ene zul je zelf meer moeten regelen dan bij het andere, denk daar van tevoren goed over na. Want wie bemant de barbecue? En ga je dan zelf eten inkopen? Wanneer je een foodtruck inhuurt hoef je hier niet over na te denken.

Versiering

Bij een festival bruiloft kun je de boel versieren zoals je zelf wilt. Mijn DIY hart gaat van dit soort bruiloften toch wel een stukje sneller kloppen. Wat zijn er veel mogelijkheden tot versiering! Van ballonnen tot dromenvangers. Van lampjes tot een DIY photobooth (lees hier hoe je die maakt!). Alles kan en alles mag, mijn advies: neem eens een kijkje op Pinterest en houd deze website in de gaten voor gave DIY’s.

Slecht weer? Zorg voor een back up plan!

We leven in Nederland, en de kans dat het regent is dus een stukje groter dan bijvoorbeeld op Aruba. Daarom is het goed om bij je buitenbruiloft een back up plan te hebben. Zorg bijvoorbeeld voor een grote tent, waarvan de zijkanten open zijn, maar die ook dicht kunnen.

Vindt de DJ die jullie inhuren ook fijn, want zijn apparatuur kan helemaal niet tegen water! Of ga je toch liever voor een live bandje? Houdt er in beide gevallen rekening mee dat jullie hier de hele dag zijn, gaan jullie de DJ of de band ook de hele dag inhuren? Je kunt er ook voor kiezen om overdag een afspeellijst te laten spelen en ‘s avonds een DJ of band te laten komen.

Hoge hakken en gras/zand, geen goede combinatie

Een festival bruiloft mag op blote voeten, slippers of ander prettig schoeisel. Maar natuurlijk staat het je ook vrij om wél hakken te dragen. Houdt er in ieder geval rekening mee dat er misschien wel gasten zijn die hakken dragen. Een festival bruiloft vier je over het algemeen in het bos of een weiland (of iets wat erop lijkt) en daar zak je met je hakken vrij snel weg in de grond.

Dat is vrij makkelijk op te lossen door een ondergrond van houten planken neer te leggen, geeft meteen ook meer een festival look! Een andere optie is het plaatsen van een grote mand met slippers, eventueel gepersonaliseerd in jullie thema kleuren of met opdruk. Gasten met hakken kunnen deze dan snel omwisselen voor prettiger schoeisel.

Activiteiten

Komen er kinderen op je bruiloft? Dan is het misschien leuk om voor hen een activiteit te organiseren. Overigens is het voor de volwassenen ook erg leuk als er dingen te doen zijn. Kies bijvoorbeeld voor een bodypainter, die de mooiste festival tattoos op je lijf kan schilderen.

Overigens kun je het ook hier zo duur maken als je zelf wilt, heb je een groot budget? Dan zou je ook kunnen informeren wat het kost om bijvoorbeeld een reuzenrad een dagje te plaatsen. Of een andere attractie natuurlijk, het is maar net wat jij wilt!

festival bruiloft

Veel werk? Geef het uit handen!

Het zelf organiseren van een festival bruiloft kan erg veel werk zijn. Dat vind je leuk, of dat vind je niet leuk. Wil jij wel heel graag een buiten bruiloft, maar weet je niet waar je moet beginnen óf heb je geen zin om het zelf van A tot Z te organiseren? Neem dan eens een kijkje op de website van FestivalBruiloft*, zij hebben ervaring met het organiseren van festival bruiloften en kunnen je alles uit handen nemen.

Nu je al deze tips hebt gezien, kies jij voor de festival bruiloft? Waarom wel, of juist niet?

*Dit artikel is NIET gesponsord. Ik noem hier de website van Festival Bruiloft omdat ik hier zelf enthousiast over ben. Mocht een artikel wel gesponsord zijn kan je dit altijd onderaan het artikel zien.

4 gedachten over “Gave trend: ga jij voor een festival bruiloft?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.