Gefeliciteerd! Je bent verloofd! Wat nu te doen? | Loves 2 Love

Gefeliciteerd! Je bent verloofd. Wat nu te doen?

Wanneer je net verloofd bent heb je geen flauw idee wat je volgende stap zou moeten zijn. Als jij nog even lekker op die roze wolk blijft hangen, geef ik je een stappenplan voor het organiseren van je bruiloft.

Stap 1: Nog even samen genieten

Wanneer je jullie verloving deelt met de wereld wil iedereen je feliciteren en natuurlijk alles weten over het aanzoek. Wacht daarom even met de bekendmaking en geniet van het moment waarop jullie de enige 2 op de wereld zijn die weten van jullie verloving.

Stap 2: Maak het bekend

Tijd om jullie verloving wereldkundig te maken! Ga langs bij of bel met familie en goede vrienden. Deel je verloving op social media zodat iedereen het weet. En nu achterover leunen en genieten van de felicitaties!

Stap 3: Creëer een Pinterest bord

Ben jij al bekend met Pinterest? Dit is een zoekmachine waar je ENORM veel trouwinspiratie kunt vinden. Gebruik Pinterest om een moodboard te maken.
Volg meteen even het Loves 2 Love bord, ik pin dagelijks inspiratie voor alle brides-to-be.


Stap 4: Kies je getuigen

Je hebt minimaal 1 getuige per persoon nodig en mag er maximaal 2 per persoon kiezen. Aan wie ga jij deze belangrijke taak toewijzen?

Denk je ook meteen even na of je bruidsmeisjes wilt en wie dat moeten worden? Ik maakte een printable om je bruidsmeisje te vragen (en die is GRATIS).

Stap 5: Welke wensen en eisen heb je

Tijd voor jou en je verloofde om samen te gaan zitten en een goed gesprek aan te gaan over jullie wensen en eisen. Maak een prioriteitenlijst en een wishlist. Deze mag je natuurlijk later nog aanpassen, maar het is goed om vast een beeld te hebben van jullie wensen.

Stap 6: Wanneer starten met welk onderdeel

Welke leverancier moet je eerst benaderen? Welke leveranciers heb ik überhaupt nodig? Loves 2 Love helpt je met een gratis checklist, zodat jij geen enkel onderdeel overslaat.


Stap 7: Stel een budget op

Hoeveel geld willen jullie uitgeven aan de bruiloft? En is er een marge voor onderdelen die iets duurder uitvallen dan gepland? Een budget opstellen hoeft niet moeilijk te zijn. En binnen dat budget blijven ook niet. Met een beetje hulp dan.

Stap 8: Tijd om de gastenlijst op te stellen

Wie gaat er straks allemaal een uitnodiging ontvangen voor jullie bruiloft? Deze stap hangt samen met jullie budget, want meer gasten betekent dat er meer budget nodig is. Vind je het moeilijk om te beslissen wie er wel niet mag komen? Ik help je met een handige checklist.

Stap 9: Ga je voor een verlovingsfeest?

Het is misschien meer Amerikaans dan Nederlands, maar dat maakt het niet minder leuk: een verlovingsfeest. Kiezen jullie hiervoor? Dan is het tijd om dat feest te gaan plannen! Maak het zo groots als je zelf wilt, maar vergeet niet dat je trouwdag er ook nog aankomt.


Stap 10: Kies een datum

Hebben jullie een datum die een speciale betekenis heeft voor jullie? En op welke dag zou je het liefste trouwen? Een vrijdag en zaterdag zijn duurder dan een doordeweekse dag. Maar een doordeweekse dag is minder makkelijk voor je gasten.

Ik help je in 3 stappen een datum te kiezen.

Stap 11: Locatie, locatie, locatie

De locatie is een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft. Wil je de hele dag op 1 locatie doorbrengen, of ga je wisselen tussen locaties? Wat je ook kiest, er zijn een paar punten om rekening mee te houden.

Stap 12: Ga je voor een weddingplanner? Een eigen BABS?

Een weddingplanner ondersteunt jou bij het organiseren van je bruiloft, en denkt mee in de mogelijkheden. Een eigen BABS maakt je ceremonie meer eigen. Verdiep je eens in beide en kijk of het iets voor jullie is.


Stap 13: Fotograaf en verlovingsshoot

Wist jij dat veel fotografen al snel volgeboekt zijn? Met een trouwseizoen dat start in mei en eindigt in september zijn er maar een beperkt aantal weekenden beschikbaar. Heb jij een fotograaf op het oog? Leg hem dan snel vast!

Weet je niet welke vragen je aan je fotograaf kunt stellen? Ik maakte een lijst voor je!

Stap 14: Tijd voor een datenight

Met al die bruiloftplanning is er weinig tijd over voor andere dingen. Plan een date-night met je hubby in waarbij praten over de bruiloft VERBODEN is.

Stap 15: Delegeer, vraag om hulp

Inmiddels wordt het je misschien allemaal al een beetje te veel. Heb je al nagedacht over een ceremoniemeester? Deze kan verschillende taken uit handen nemen en jou dus een beetje rust bezorgen.

Je kunt een vriend of vriendin vragen, maar er zijn ook professionele ceremoniemeesters.


Stap 16: Shoppen voor de trouwjurk en het trouwpak

Vooral voor de trouwjurk moet je genoeg tijd uittrekken. Het duurt namelijk een aantal maanden voor deze gemaakt is. Benieuwd welke jurk bij jouw figuur past?
Het trouwpak is makkelijker gelukkig!

Stap 17: Welke leveranciers heb je nodig?

Heb jij scherp wie je allemaal nodig hebtvoor een geslaagde bruiloft? De angst om iets belangrijks over te slaan kan groot zijn, maar dat is nergens voor nodig. Met een handige checklist weet je zeker dat je geen enkele leverancier overslaat.

Stap 18: Aankleding van je bruiloft

Hoe ga jij je bruiloft aankleden? Dat kan door een thema te kiezen, of een kleurenschema. Versiering kun je kopen, maar ook zelf maken. Neem eens een kijkje op de DIY-sectie van Loves 2 Love voor leuke (en vaak makkelijke) versieringen voor jouw bruiloft.


Stap 19: Starten met een fitness-schema en oefenen voor de openingsdans

Ik ben de eerste die zegt dat het NIET nodig is om af te vallen voor je bruiloft. Wil je toch een paar kilo kwijt om die trouwjurk echt te rocken? Begin dan op tijd met een goede fitness routine en eet gezond, zodat je geen crashdieet nodig hebt. Sporten kan trouwens ook door danslessen die je neemt voor de openingsdans.

Stap 20: Proefkapsel en make up

Een goede beautyroutine moet je op tijd starten, zodat je huid straalt op je trouwdag. Ga daarnaast ook voor een proefkapsel en make up, zodat je zéker weet dat je er op je mooist uitziet op jullie trouwdag.

Ben je niet tevreden over je proefkapsel of make up? Dan zijn er nog genoeg opties, geen zorgen!

Stap 21: Maak een draaiboek voor je trouwdag

Hoeveel tijd ben je kwijt voor de ceremonie, de foto’s en je haar en make up? Dat is best lastig in te schatten en de ervaring leert dat bruidsparen voor de onderdelen te weinig tijd inplannen.
Houd daar rekening mee tijdens het maken van een draaiboek en kijk voor een voorbeeld draaiboek even hier.


Stap 22: Boek de huwelijksreis

Gaan jullie meteen na de bruiloft op huwelijksreis? Dan is het tijd om die te boeken!
Het plannen van een huwelijksreis is toch net even anders dan het boeken van een gewone vakantie. Je kiest misschien een andere locatie en er zijn andere dingen om rekening mee te houden.

Stap 23: Bedankjes voor ceremoniemeester en getuigen

Heb jij al bedacht hoe je je ceremoniemeester en getuigen wilt bedanken voor hun bijdrage aan jouw bruiloft?
Nu is de tijd om hierover te brainstormen!

Stap 24: Vrijgezellenfeest en… GENIET!

Het is aan jou of jij wel of geen vrijgezellenfeest wilt. Sommige bruiden kijken ernaar uit, anderen ertegen op.

Het belangrijkste is dat jij GENIET, want de tijd vliegt (cliché) voorbij!


Close