Gewaagde Pronovias jurken op de catwalk in Barcelona

Vorige week vond de Barcelona Bridal Fashion Week plaats en ook dit jaar vond ik het weer heel jammer dat ik daar niet bij aanwezig kon zijn. Wel ging ik zo snel mogelijk online op zoek naar wat voor moois er dit jaar verscheen op de catwalk. In sommige gevallen waren dat niet alleen mooie, maar ook erg gewaagde jurken, zoals bij Pronovias.

Bloot, bloter, blootst

Vorig jaar zagen we al veel bruidsjurken op de catwalk die een stukje gewaagder waren dan gewend. Dit jaar lijkt die trend door te zetten en is er veel bloot te zien op de catwalk. Ik zal eerlijk zijn: voor mij is het te bloot. Buiten dat ik er het figuur niet voor heb lijkt het me niet zo prettig dat mijn schoonfamilie mijn ondergoed (hebben ze dat hier überhaupt wel aan??) kan zien zitten op mijn trouwdag.

 

 

Drukke jurken

Ook lijkt de Pronovias collectie dit jaar voornamelijk uit wat drukkere jurken te bestaan. Kanten jurken, blote jurken en veel jurken met stoffen bloemen. Ik houd ervan! Doordat veel jurken erg nauwsluitend zijn krijg je het effect alsof de applicaties op de huid liggen. Ondanks dat ik niet zo’n fan ben van té bloot, vind ik dat effect dan weer wel erg tof!

 

Trouwen met een cape

Vorig jaar zag ik hem ook al een enkele keer voorbij komen, maar dit jaar zijn ze beter vertegenwoordigd: de capes. Krijg jij bij het zien van bovenstaande afbeelding ook niet zo’n sprookjesachtig gevoel? Fantastisch, trouwen met een cape. Niet alleen handig als het wat kouder is, maar ook gaaf op de foto’s en eens iets heel anders. Ik ben voor!

 

Diepe neklijn en kleur op de catwalk

Dit jaar was er weer veel kleur te zien op de catwalk. Niet in het bijzonder bij Pronovias, alhoewel hier ook af en toe wat kleur te spotten was. Samen met een aantal jurken met een diepe neklijn stalen zij de show.

Romantische en beweeglijke jurken

Veel jurken dit jaar zijn van zachte, soepel vallende stoffen. Toch zijn er ook nog enkele baljurken/prinsessenjurken te spotten. Dat is heel begrijpelijk, want beide soorten zijn prachtig om te zien. Ook de high-low was dit jaar weer te zien. Alhoewel je deze jurk niet overdreven veel ziet blijft ze toch wel elk jaar terugkomen.

 

Voor welke jurk zou jij kiezen?

*Fotocredits: Barcelona Bridal Fashion Week

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.