Gezonde pannenkoeken van havermout en banaan

Wist je dat het vrijdag pannenkoekendag was? Ik moest vrijdag werken en vriendlief houdt er niet zo van om pannenkoeken te eten. Dus ik heb pannenkoekendag naar vandaag verplaatst. Natuurlijk wil ik wel gezonde pannenkoeken, want de zomer komt er weer aan.

Lees ook: 30 Day Blog Challenge NL #13 – Mijn favoriete gerechten (mét recept)

Ik maak ook regelmatig gezonde pannenkoeken van banaan en ei, maar vandaag ga ik voor een iets uitgebreidere variant. Ook deze pannenkoeken zijn lekker snel te maken, en door de zoetheid van de banaan heb je geen suiker nodig.

Vriendlief slaapt graag uit

Vriendlief slaapt altijd lekker uit in het weekend (en geef hem eens ongelijk), maar sinds ik mijn ongeluk heb gehad kan ik niet zo goed meer uitslapen. Eerst kwam dat door de nachtmerries, inmiddels is het misschien meer gewoonte. Ik kan de dag dus lekker beginnen met pannenkoekjes, en hij heeft nergens last van.

Bovendien vertrek ik vandaag naar Antwerpen. Mijn vader werkt voor een Belgisch bedrijf, dat eens in de zoveel tijd ‘opendeurdagen’ heeft. Dan kunnen klanten een kijkje komen nemen. De baas van mijn vader, en zijn gezin, zijn ontzettend vriendelijk en leven heel erg mee. Mijn moeder en ik gaan dan ook meestal wel even een dagje kijken. Toch leuk om op je vaders werk te komen. En we grijpen dat meteen aan om een dagje Antwerpen in te gaan. Daarna pakken we een hotelletje en wie weet eet ik daar ‘s ochtends ook nog wel pannenkoeken! Maar dat zullen geen gezonde pannenkoeken zijn.

gezonde pannenkoeken

 

Benodigdheden

Voor ongeveer zes pannenkoeken heb je het volgende nodig:

  • 75 gram havermout
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • zakje bakpoeder
  • kaneel
  • snufje zout
  • eventueel vers fruit voor de garnering
  • blender
  • boter of olie om te bakken

Zo maak je het

Start met het maken van meel van de havermout, door het even in de blender te doen. Voeg daarna de banaan, eieren, het zakje bakpoeder, de kaneel en een snufje zout toe en zet de blender nog een keer aan. Als alles goed gemengd is kun je beginnen met bakken.

2 gedachten over “Gezonde pannenkoeken van havermout en banaan

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.