Zo maak je een goede save the date (+ gratis printable!)

Steeds vaker versturen stellen een save the date voordat zij hun uitnodigingen sturen. Zeker als je in een vakantieperiode, of in het buitenland trouwt is het makkelijk om je gasten alvast te laten weten wanneer jullie grote dag is. Het maken van een goede save the date kan best lastig zijn. Wat zet je erop, wat niet en hoe maak je de kaart aantrekkelijk?

Wat is essentiële informatie?

Een save the date is niet zo uitgebreid als je daadwerkelijke uitnodiging en bevat dus ook minder informatie. Op deze kaart zet je jullie trouwdatum, jullie namen en eventueel kun je erbij zetten dat de uitnodiging nog volgt. Zo krijg je geen telefoontjes van verwarde opa’s en oma’s die vragen waarom de uitnodiging niet compleet is.

Laat je thema doorschemeren

Ga je voor een thema of een bepaald kleurenschema op jouw bruiloft? Laat dit dan ook alvast terugkomen in de save the dates. Verwacht je van je gasten dat zij zich ook aan een thema houden en moeten zij daarvoor speciaal kleding aanschaffen? Dan is dit ook het moment om daar vast melding van te maken. Zo hebben je gasten genoeg tijd om iets super leuks aan te schaffen!

Wanneer stuur je een save the date?

Als jullie ervoor kiezen om in het buitenland te trouwen is het verstandig om de save the dates zeker een jaar van tevoren te versturen. Maak op de kaart dan ook duidelijk wat je van de gasten verwacht: moeten zij zelf tickets en overnachting regelen? Op die manier kunnen je gasten op tijd gaan boeken, wat vaak enorm veel in de kosten scheelt.

Trouw je niet in het buitenland, dan kun je de kaarten zo’n 6 maanden voor het huwelijk sturen. De uitnodigingen worden meestal zo’n 2 tot 3 maanden voor de trouwdag verstuurd.

Vrij nemen

Het is handig om op de save the date te vermelden of gasten vrij moeten nemen of niet. Trouwen jullie bijvoorbeeld op vrijdag, laat de daggasten dan weten dat zij de hele dag zijn uitgenodigd en dus een dag vrij moeten aanvragen. Hetzelfde geldt voor mensen die alleen de middag (en eventueel avond) zijn uitgenodigd, zij zullen ook verlof op moeten nemen. Communiceer dit tijdig, want niet iedereen kan even makkelijk verlof nemen.

Gratis printable!

Ik zou mezelf niet zijn als ik jullie niet vast een leuke gratis printable ter beschikking zou stellen. Deze afbeelding kun je downloaden en afdrukken. Druk af op stevig papier en vouw dubbel om er een ansichtkaart van te maken. Schrijf achterop jullie persoonlijke boodschap en verstuur aan je gasten!

 

 

goede save the date

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.