5 Goede voornemens voor bruidsparen

Elk jaar begin ik weer met wat goede voornemens, net als bijna iedereen volgens mij. De meeste voornemens gaan over gezondheid, financiën, werk en relaties. Maar als je in 2019 gaat trouwen, kun je nadenken over goede voornemens voor bruidsparen. En deze goede voornemens kunnen je ook vooruit helpen op andere gebieden in je leven. Dus snel aan de slag!

1. Geniet van je verloving

Wat klinkt dat toch als een cliché, maar de tijd vliegt enorm. Als de bruiloft dichterbij komt kun je overspoeld raken door alle beslissingen die gemaakt moeten worden en dingen die geregeld moeten worden. Een goed voornemen voor een bruidspaar kan dan ook zijn om even bewust stil te staan bij de periode van verloving. Genieten van het moment, cheesy mokken met Bride en Groom kopen en aan iedereen álles vertellen over het romantische aanzoek.

2. Houd je aan je budget

Het is zo enorm verleidelijk om iets meer uit te geven dan jullie gepland hadden. Wat maakt het immers uit als je iets meer uitgeeft aan de bloemen, of bedankjes? Of die trouwjurk die je zo ontzettend mooi vindt, maar die toch wel écht boven budget is. Toch is het niet verstandig om boven je budget te gaan. Want als je bij alle onderdelen een beetje boven budget gaat, kost je bruiloft al snel heel veel meer. Neem dus als bruidspaar het goede voornemen om niet te veel boven je budget te gaan.

snel naar

3. Werk georganiseerd

Aansluitend op het vorige punt is het ook belangrijk om goed bij te houden waar je geld naar toe gaat. Werk met een Excel bestand, zodat je in een overzichtje kunt zien hoeveel al is uitgegeven.

Sowieso is het fijn om een goed overzicht te hebben van wat er al gedaan is, en wat nog niet. Bij het organiseren van een bruiloft krijg je te maken met zo veel leveranciers, dat je het overzicht snel verliest. Het kan handig zijn om een apart e-mailadres aan te maken dat je speciaal voor de bruiloft gebruikt. Op die manier heb je alle offertes en informatie over de bruiloft altijd bij elkaar staan. Zet dit dus als goed voornemen voor jullie als bruidspaar op de lijst!

4. Leef gezond

Toch nog een gezondheidsvoornemen in het lijstje! Als bruidspaar wil je shinen op jullie trouwdag, en een gezonde leefstijl ondersteunt dat. Hier bedoel ik niet mee dat je een strenge sportroutine moet starten of ineens veel moet afvallen (als je dat wel wilt, ook prima. Het is jouw dag!). Nee, ik bedoel hiermee dat je voldoende beweegt, en gezond eet. Beweging en gezond eten zorgen er niet alleen voor dat je wat gewicht kwijt raakt, maar ook dat je huid straalt en dat je lekker in je vel zit. En dat straal je dan weer uit op je trouwdag!

5. Besteed ook tijd aan andere dingen

Goede voornemens voor bruidsparen kunnen ook bestaan uit het besteden van tijd aan andere dingen dan de bruiloft. In de aanloop naar de bruiloft ben je druk met heel veel dingen, en tijd voor iets anders dan het plannen van je trouwdag kan er dan ook wel eens bij inschieten. Toch is het wel goed om af en toe even afstand te nemen van de bruiloft.

Plan bijvoorbeeld eens een datenight met je verloofde en spreek af om de hele avond geen woord over de bruiloft te zeggen.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.