Havermout ontbijtmuffins met blauwe bessen

Hoe kun je het jaar beter beginnen dan met een gezond ontbijt? Dat vond ik ook, en omdat ik gisteren al wist dat ik vandaag niet zo veel zin zou hebben om uitgebreid te bakken, maakte ik deze ontbijtmuffins gisteren alvast. Wel vandaag maken? Dan hoef je maar een heel klein beetje langer te wachten op je ontbijt. Het is echt zo klaar!

Lees ook: Recept: Groentefriet

Wat heb je nodig?

  • 100 gram havermout
  • 125 gram magere kwark, of griekse yoghurt
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel (of net zoals ik, iets meer)
  • handje blauwe bessen
  • muffinblik of papieren vormpjes

Zo maak je het

Verwarm de oven vast voor op 200 graden. Prak de banaan fijn en meng daarna alle ingrediënten. Vergeet niet om het muffinblik in te vetten! Vul daarna de muffinvormpjes, je kunt ervoor kiezen om wat kleinere muffins te maken of wat grotere. Ik heb dit keer gekozen voor de wat kleinere muffins, als hij dan tegen zou vallen hoefde ik niet zo’n grote muffin op te eten ;). Maar ik kan je wel vertellen dat ze echt heerlijk zijn! Zelfs mijn wederhelft heeft zich eraan gewaagd en vond het lekker. Let alleen wel op met de blauwe bessen, die kunnen namelijk heftige vlekken geven (zoals op een bank… Gelukkig hadden we nog Vanish staan, na 5 minuten intrekken was de vlek weer weg!)

Zet het muffinblik in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten (afhankelijk van je oven, bij mij waren ze in 20 minuten al perfect gaar). Laat de boel eerst even afkoelen voor je het opeet, of bewaar het net zoals ik voor de rest van de week. Smakelijk!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.