Help! Hoe verzin ik een leuke date: 6 tips

Op date gaan met je (nieuwe) geliefde is altijd leuk en soms ook een beetje spannend. Vooral als je elkaar net kent kan het daten je een extra kriebel in je buik geven. Vindt hij wel dezelfde dingen leuk als jij? En wat voor date kies je uit?

Maar ook als je elkaar al veel langer kent is het belangrijk om tijd te blijven nemen voor elkaar. Je hoeft niet elke week een super originele date te verzinnen, je kunt ook gewoon lekker samen uit eten of naar de film. Maar soms is het wel leuk om iets anders dan anders te doen, er wat moeite in te steken. Zo laat je niet alleen zien dat je ook moeite in je relatie steekt, je maakt elkaar er ook nog eens blij mee.

Heb jij even geen inspiratie voor een leuke date? Dat kan ik me heel goed voorstellen, daar heb ik ook wel eens last van. En natuurlijk heeft mijn wederhelft dat ook wel eens. Daarom deel ik graag wat tips voor leuke dates met jullie!

1. Trek je mooiste outfit aan (of je spannendste) en kook samen

Voordeel hierbij is dat je ook nog eten hebt! Samen koken kan hartstikke leuk zijn, en het begint al met samen boodschappen doen natuurlijk. Als je thuiskomt trek je je mooiste outfit aan en beginnen jullie met een heerlijk gerecht. Je kunt er ook voor kiezen om juist een spannende outfit aan te doen om hem af te leiden (let wel op met spetters tijdens het koken!). Wedden dat jullie iets later gaan eten?

2. Ga samen naar een zwembad en breng hier de hele dag door

Hallo, halfnaakte man om je heen, need I say more? Wij gaan niet heel vaak zwemmen, eigenlijk doen we dat vooral als we een weekendje weg zijn. Maar als we gaan, proberen we wel de hele dag te pakken. Lekker samen in het bubbelbad, wat glijbanen proberen, slechte snacks en frietjes eten en ook gewoon even relaxen op een stoel met een boekje. Oh ja, en naar het buitenzwembad, ook als het midden in de winter is. Dat hoort er voor ons gewoon een beetje bij.

3. Speel een bordspel met zijn tweetjes

Mijn wederhelft is ontzettend competitief en kan absoluut niet tegen zijn verlies. Ik daarentegen kan er echt niet minder om geven als ik een spelletje verlies. Maar omdat mijn vriend er dus zoveel om geeft is het des te leuker als ik win! En soms laat ik hem maar expres winnen, zodat hij zich wat beter voelt (oeps, hij leest dit ook!).

4. Roadtrip!

Wanneer we een weekendje weg gaan, of wanneer we er gewoon zin in hebben, doen we een roadtrip. Vriendlief zit dan achter het stuur, terwijl ik overal foto’s van maak en steeds roep: Reiger! Zwaan! Havik! Oh konijntje! Regelmatig stoppen we dan ook bij leuke kasteeltjes, café’s of om ergens te wandelen. Heerlijk vind ik dat!

5. Ga samen een flink stuk wandelen

Op dit moment hebben wij twee oppashondjes in huis, waardoor we gedwongen worden veel vaker te gaan wandelen. Mijn vriend werkt fulltime dus overdag ben ik de sjaak, maar ‘s avonds wandelen we een groot rondje met zijn tweetjes. Heerlijk, zo zonder telefoon, tv of andere afleiding.

6. Ga eens lekker de toerist uithangen

Kies een leuke toeristenattractie en ga een dagje de toerist uithangen. Zo staat Madurodam nog in onze planning, omdat ik daar nog nooit geweest ben. En daar moet ik een keer geweest zijn zegt mijn wederhelft.

 

Met deze tips kun je vast weer even vooruit, ik ben benieuwd of jij ook nog leuke date ideeën hebt. Reacties zijn welkom!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.