Help! Ik wil mijn vriendin niet meer als bruidsmeisje

Hoera, je gaat trouwen! Misschien heb je er heel lang over nagedacht, of misschien heb je je vriendin wel in een spontane bui gevraagd om bruidsmeisje te zijn. Als dan uiteindelijk blijkt dat ze jouw verwachtingen niet waarmaakt, heb je verschillende opties. Je kunt op je tong bijten, zeggen dat je je vriendin niet meer als bruidsmeisje wilt of bekijken hoe jullie dit samen op kunnen lossen. Maar hoe pak je dat aan?

Beslissing nemen: wel of niet?

Waarom wil je je vriendin niet meer als bruidsmeisje hebben? Komt ze afspraken niet na, vindt ze dat er te veel aandacht naar jou gaat of heb je ineens heel weinig contact met haar? Wat de reden ook is, probeer eerst met haar te bespreken wat er aan de hand is. Het zou jammer zijn als een vriendschap door een bruiloft kapot gaat, terwijl trouwen juist draait om het verbinden van levens.

Voordat je besluit dat je je vriendin niet meer als bruidsmeisje wilt zijn er nog verschillende stappen die je kunt nemen. Waardoor jullie uiteindelijk allebei de bruiloft met een goed gevoel afsluiten.

vriendin niet meer als bruidsmeisje

Verwachtingen bespreken

Op het moment dat je jouw vriendin vroeg als bruidsmeisje waren jullie waarschijnlijk beiden door het dolle heen. Dat je toen niet meteen de verwachtingen hebt besproken is logisch. Maar zijn jullie later samen gaan zitten om deze wel te bespreken?

Heb je bijvoorbeeld besproken wat haar taken zullen zijn? Wil je dat jouw vriendin al helpt bij de voorbereidingen, of alleen op de dag zelf? Misschien wil je wel dat ze alleen het vrijgezellenfeest organiseert. Wees in ieder geval duidelijk in wat jij van haar verwacht en geef haar ook de kans om te bespreken wat zij kan en wil doen.

Het kost meer geld dan verwacht

Sommige bruidsmeisjes veranderen in ware monsters als de bruiloft dichterbij komt. Dat kan te maken hebben met de kosten die het zijn van bruidsmeisje met zich mee brengt. Samen met de bruid uit eten om dingen te bespreken, je nagels laten doen en het vrijgezellenfeest. Alles rondom de bruiloft kost vaak een hoop geld, en dat kan niet iedereen opbrengen.

Het kan voor een bruidsmeisje moeilijk zijn om dit tegen de bruid te vertellen. Niemand geeft immers graag toe dat ze het financieel niet goed hebben. Maar er moet natuurlijk wel een oplossing komen, dus ook hier geldt: praat met elkaar.

vriendin niet meer als bruidsmeisje

Bruidsmeisje is jaloers

Dan heb je ook nog het bruidsmeisje dat enorm jaloers is op het geluk van jou en je hubby. Het is moeilijk om in te schatten of een bruidsmeisje echt jaloers is, of dat jij misschien wat over enthousiast bent met het organiseren van je bruiloft. Misschien ben je wel een bridezilla en heb je het zelf niet eens in de gaten!

Als je zeker weet dat jouw vriendin jaloers is, en praten niet helpt, dan kun je de beslissing nemen om haar niet meer te betrekken in de bruiloft. Besef wel dat als je ervoor kiest haar niet meer te betrekken bij de bruiloft, er ook een kans is dat jullie vriendschap over gaat. Of in ieder geval een flinke knauw krijgt.

Heb jij meegemaakt dat je je vriendin niet meer als bruidsmeisje wilde? Hoe heb je dat aangepakt, en zijn jullie nog bevriend?

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!