Hoeveel kost een daggast op een bruiloft?

Dat een bruiloft geld kost, daar ben je vast van op de hoogte. Maar hoeveel kost een daggast nou eigenlijk? En wat is een normale prijs voor een avondgast? Als je de gemiddelde prijzen weet, kun je zelf beslissen of je daar boven of onder wilt gaan zitten. Dat hangt volledig af van jouw budget.

Hoe heb ik de kosten berekend?

Om de kosten per gast te berekenen heb ik de prijzen van een paar locaties onder elkaar gezet. De locaties die ik hiervoor heb onderzocht bevinden zich allemaal in omgeving Utrecht. Hier is specifiek voor gekozen omdat er eventueel ook prijsverschillen zouden kunnen zijn per provincie die voor een niet reëel beeld zorgen.

De gekozen locaties zijn: Kasteel de Haar in Utrecht, Boerderij de Middenhof in Nieuwegein, Buitenplaats Amerongen in Amerongen en BOOT 10 in Utrecht.

hoeveel kost een daggast

Kosten van een daggast

Een daggast is aanwezig bij de receptie (als je ervoor kiest deze te houden), het diner én het avondfeest. Vanzelfsprekend kost deze meer dan een gast die alleen in de avond aanwezig is. Maar hoeveel meer is dan een belangrijke vraag.

Hieronder de gemiddelde kosten per locatie. Hierbij is rekening gehouden met een receptie en diner. Let op: het feest in de avond is nog niet bij deze kosten inbegrepen, dat komt er dus nog apart bij. In sommige gevallen wordt er ook nog zaalhuur gerekend, vraag hier dus altijd naar bij jouw gekozen locatie. De prijzen zijn per persoon.

 • Kasteel de Haar: 54 – 74 euro (locatiehuur 300 – 1.000 euro afhankelijk van aantal dagdelen)
 • Boerderij de Middenhof: 45 – 60 euro (met een uitgebreide receptie en geen zaalhuur)
 • Buitenplaats Amerongen: 48 – 62 euro (locatiehuur 750 – 1.650 euro)
 • BOOT 10: 40 – 50 euro (huur boot per uur 195 – 525 euro)

Hoeveel kost een daggast

Kosten van een avondgast

De avondgast kan aanwezig zijn bij de ceremonie, maar wordt in veel gevallen dan niet uitgenodigd voor de receptie. Ze zijn er immers ‘s avonds al bij. Je rekent dan ook echt alleen de kosten van de avond voor deze gasten. In de berekening hieronder ben ik uitgegaan van een gemiddeld feestarrangement. Dat wil zeggen ongeveer 4 uur, onbeperkte drankjes (geen buitenlands gedestilleerde drankjes) en een paar rondes met hapjes. De prijzen zijn per persoon.

 • Kasteel de Haar: 31,50 euro
 • Boerderij de Middenhof: 29,50 euro
 • Buitenplaats Amerongen: 40,50 euro
 • BOOT 10: 24 euro voor alleen drankjes

 

Wat ben je dan in totaal kwijt voor een daggast?

Nu we zowel de prijzen van de receptie, het diner en het avondfeest hebben besproken kunnen we berekenen wat een daggast dan voor de hele dag kost. Voor de locaties die ik heb bekeken komt dat op:

 • Kasteel de Haar: 85,50 – 105,50 euro
 • Boerderij de Middenhof: 74,50 – 89,50 euro
 • Buitenplaats Amerongen: 88,50 – 102,50 euro
 • BOOT 10: 64 – 74 euro

Hoeveel kost een daggast

Behoorlijke prijzen, in mijn ogen althans. Natuurlijk zijn deze prijzen gemiddelden en kan alles naar persoonlijke wens worden aangepast waardoor je soms goedkoper, soms duurder uit zou kunnen komen. In sommige gevallen wordt er bijvoorbeeld geen zaalhuur gerekend als je met een bepaald minimum aan gasten aanwezig bent. Daarnaast geven niet alle bruidsparen een receptie, die hier wel bij berekend is. Wat was jij kwijt voor je daggasten en avondgasten?

Disclaimer: De prijzen die gebruikt zijn in dit artikel zijn op basis van tarieven die op de websites van deze locaties te vinden zijn. Het gaat hier om voorbeeldtarieven en ik wil benadrukken dat je voor een écht realistisch beeld altijd contact op moet nemen met een locatie om een offerte op te vragen. Verder heb ik géén samenwerking met de locaties die ik gebruikt heb, ik heb deze locaties gekozen op basis van hun ligging en of hun prijzen online te vinden waren. 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.