Hoge hakken of platte schoenen op je bruiloft, welke kies jij?

Heb jij ook na een kwartier al pijn in je voeten als je hoge hakken draagt? Ik heb er al van alles tegen geprobeerd, maar dé oplossing helaas nog niet gevonden. Zo plakte ik een versteviging in de hak van de schoen, zodat mijn voeten minder ruimte hadden om heen en weer te schuiven. Ging ik voor leren zooltjes die je onder de bal van je voet draagt en heb ik op dit moment zooltjes van gel in huis liggen om te proberen. Soms wil ik nou eenmaal écht hakken dragen.

Bijvoorbeeld onder een nette jurk, of… Je raadt het al: op een bruiloft. Hoge hakken op een bruiloft vind ik er toch een beetje bij horen. Ook al is dat misschien een ouderwetse gedachte. Want ook platte schoenen op je bruiloft kunnen heel hip zijn!

Tegenwoordig bedenk ik vaak van tevoren of er een mogelijkheid is om te gaan zitten wanneer ik last krijg van mijn voeten en hoe lang we willen gaan. Vroeger dacht ik hier niet over na en dat heeft er wel eens voor gezorgd dat vriendlief en ik eerder weg gingen op een bruiloft omdat mijn voeten zoveel pijn deden. Mijn schoenen uittrekken was daar geen optie,  want er lag veel glas op de vloer en ik had geen platte schoenen meegenomen.

Voor platte schoenen kiezen?

Dat een trouwjurk alleen gecombineerd kan worden met hoge hakken op je bruiloft is een wat ouderwetse gedachte. Er zijn meer dan genoeg opties om platte schoenen op je bruiloft te dragen. Zoals stoere All Stars, chique ballerina’s of een neutrale sneaker.

Bij sommige bruiloften is het heel normaal dat iedereen op platte schoenen komt. Denk maar aan de strandbruiloft, waar het bruidspaar en de gasten vaak zelfs helemaal geen schoenen aan hebben.

platte schoenen op je bruiloft, hoge hakken op je bruiloft

Wel voor hoge hakken op je bruiloft gaan?

Vind jij dat je outfit pas af is als je er een mooie hak onder draagt? Dat is helemaal geen gekke gedachte, want een outfit ziet er nu eenmaal anders uit met hak dan zonder. Vooral op je trouwdag, wanneer je een prachtige (witte) trouwjurk draagt wil je er op je mooist uit zien. En dat kan betekenen dat daar hoge hakken bij horen.

Kies voor allebei!

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de dag te beginnen op hoge hakken en deze te eindigen op platte schoenen. Op die manier heb je het beste van allebei én kun je aan het einde van de dag nog een beetje op je voeten staan. Let wel op dat je trouwjurk vaak op maat gemaakt wordt en dat de lengte van je hakken daar een rol bij kan spelen. Als je later op de dag wisselt naar platte schoenen, dan kan het zijn dat je jurk daardoor iets te lang wordt.

Of je nou kiest voor hoge hakken of platte schoenen op je bruiloft, kies wat bij jou past. Het is ten slotte jullie trouwdag. Daar hoor je van te genieten, en niet steeds bezig te zijn met de pijn in je voeten.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.