Een hond adopteren uit het buitenland, waarom wij daarvoor kozen

Wij hebben een nieuw gezinslid, en hij heet Hummer. Hij staat inmiddels ook al bekend als Hummie, Hummert en Sjaak. Hummer komt uit Aruba en is een Arubaanse Cunucu (ook wel bekend als vuilnisbakkie). Voor we naar Aruba vertrokken hadden vriendlief en ik een goed gesprek waarin we tot de conclusie kwamen dat het tijd was voor een toevoeging aan ons gezin. Het werd tijd om een hond te adopteren.

Dat ons nieuwe gezinslid uit Aruba zou komen hadden we zelf in eerste instantie niet bedacht. Wij wilden gewoon in Nederland gaan kijken. Maar op bezoek bij de schoonfamilie vertelden we dat we een hondje wilden adopteren en die vertelden ons over de mogelijkheid een hondje te adopteren uit Aruba.

Waarom Aruba?

We moesten een beetje warmlopen voor het idee. Want ik wilde eigenlijk heel graag een bepaald ras, en een hondje 10 -12 uur lang in een vliegtuig laten zitten leek me ook niet heel diervriendelijk. Maar aan de andere kant: kijken kan geen kwaad. Dus besloten we om een kijkje te nemen als we daar op vakantie waren.

Vriendlief bleef een beetje stil en was moeilijk te peilen op dit gebied. Mij leek het wel een heel mooi idee om een hondje een beter leven te kunnen geven. De hondjes waar wij zouden gaan kijken waren namelijk allemaal op straat gevonden.

Hummer (aan de lijn) en zijn broertje Xtarx die afscheid nemen van elkaar

Straathondjes

Schoonzus had ook al verteld over de slechte leefomstandigheden van veel hondjes op Aruba. Er zijn enorm veel straathonden op Aruba en elke dag worden er weer nieuwe beestjes gered. Er zijn verschillende organisaties actief die zich bezighouden met het redden en verzorgen van de gevonden honden en katten. Deze dieren worden in gezinnen geplaatst die hen tijdelijk opvangen tot ze geadopteerd worden.

Wij hebben onze Hummer ook via zo’n organisatie, Sgt. Pepper’s Friends. Deze organisatie richt zich vooral op het laten adopteren van de gevonden hondjes naar landen als Amerika en Nederland. Dat betekent dat zij er ook voor zorgen dat de hond de juiste inentingen heeft en dat hij een reisbench krijgt waarmee hij het vliegtuig in mag. Die vliegreis betalen ze overigens óók nog eens. Als je al niet genoeg reden had om een hondje te redden, dan heb je het nu wel.

Wat als ze niet geadopteerd worden?

Wij zijn wezen kijken bij verschillende hondjes, waaronder Hummer en zijn broertje Xtarx. Met hen allebei voelden we een klik, maar 2 hondjes adopteren was ons toch echt een beetje te enthousiast. Na Hummer en Xtarx zijn we nog wezen kijken bij een puppy die een stuk jonger was. Hummer en zijn broertje waren op dat moment al ongeveer 4,5 maand, vrij oud om geadopteerd te worden dus.

Voor mij was dat, en de klik die we hadden, de reden om voor Hummer te kiezen. Hij zou misschien minder snel geadopteerd worden dan de kleine enthousiaste pup waar mensen voor in de rij stonden. Gelukkig wordt zo’n hondje niet meer op straat gezet, maar je gunt een beestje wel een gouden mandje toch?

Xtarx kan nog geadopteerd worden

Xtarx is nog op zoek naar zo’n gouden mandje. Mocht jij hem nou willen adopteren, contact dan Sgt. Pepper’s Friends én mij. Want dan kunnen we een meeting tussen Hummer en zijn broertje opzetten. Lijkt me echt tof!

Een gedachte over “Een hond adopteren uit het buitenland, waarom wij daarvoor kozen

  1. Och, wat een poppies! Had al iets op Insta voorbij zien komen, maar wist niet zeker of hij van jullie was. Als wij geen plannen hadden om in de nabije toekomst te verhuizen, had ik je misschien wel even een mailtje gestuurd. Wat een leuke beestjes. Heel erg veel plezier gewenst. Lijkt me zo leuk om een hond in huis te hebben (weet alleen niet hoe Buttons daarover denkt, haha)

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.